Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
101 komentara

Kujundžić: Država će dodati onoliko novca koliko se uplati

U ovom trenutku kod dvoje djece je započeta terapija, a drugo dvoje ovih će dana dobiti prvu dozu o čemu su roditelji obaviješteni. Još jedno dijete iz Hercegovine se razmatra, rekao je

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
101 komentara

Vlada je prihvatila inicijativu Ministarstva zdravstva za pokretanje aktivnosti vezanih za prikupljanje financijskih sredstava namijenjenih nabavi lijekova za liječenje rijetkih ili teških bolesti koji se ne nalaze na listama lijekova HZZO-a.

Izjava ministra zdravstva Kujundžića

Posted by 24sata on 21. prosinca 2017

Ministar zdravstva Milan Kujundžić kazao je kako je odluka Vlade da se ide s ciljem pokušati što prije priskrbiti nove lijekove koji nisu na listi HZZO-a, neovisno o cijeni, kako bi pacijenti što prije dobili lijekove i priliku da se liječe.  

- Ministarstvo zdravstva bit će otvoreni račun gdje će se moći donirati novac - kazao je ministar i dodao da će država sudjelovati dodavanjem onog iznosa koliko se prikupi. 

- U ovom trenutku kod dvoje djece je započeta terapija, a drugo dvoje ovih će dana dobiti prvu dozu o čemu su roditelji obaviješteni. Još jedno dijete iz Hercegovine se razmatra - rekao je. 

Ministarstvo će pratiti i trošenje novca 

Novac će se osiguravati uplatama pravnih i fizičkih osoba na račun proračuna s posebnim pozivom na broj, stoji u zaključku. Ministar zdravstva izvijestio je kako će posebno stručno povjerenstvo procjenjivati temeljem stručno-medicinsku opravdanost primjene lijeka za svakog pojedinog bolesnika oboljelog od rijetke ili teške bolesti.

- Nakon analize temeljene na opsežnoj dijagnostičkoj obradi i medicinskim indikacijama za primjenu lijeka u slučajevima kad je indicirano povjerenstvo će preporučiti i odobriti primjenu lijeka - izvijestio je Kujundžić. 

Ministarstvo zdravstva zaduženo je za praćenje namjenskog trošenja prikupljenog novca, a o navedenom će izvještavati Vladu. 

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message