Obavijesti

News

Komentari 0

Novi hotel MET Boutique svečano otvoren u Zagrebu

Novi hotel MET Boutique svečano otvoren u Zagrebu

Hotel moderne arhitekture na pet katova s pročeljem i ulazom u staklu zajedno su otvorili ministrica Brnjac, vlasnik i investitor Ahmet Ulaj, ujedno i vlasnik tvrtke Gener 2 koja stoji iza investicije, te zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet

VIDEO

Novi hotel u središtu Zagreba MET Boutique kategoriziran s pet zvjezdica, s 26 soba, spa, konferencijskom dvoranom, krovnom terasom i drugim sadržajima svečano je otvoren u ponedjeljak navečer, a svečanosti je nazočila i ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac.

Hotel moderne arhitekture na pet katova s pročeljem i ulazom u staklu zajedno su otvorili ministrica Brnjac, vlasnik i investitor Ahmet Ulaj, ujedno i vlasnik tvrtke Gener 2 koja stoji iza investicije, te zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet.

Ulaj je albanski poduzetnik koji već nekoliko godina posluje u Hrvatskoj, a posao oko hotela počeo je 2017., dok je na upit Hine koliko je iznosila investicija u hotel odgovorio da je 'to teško reći jer financijska konstrukcija još nije dovršena i još ima radova na lokaciji'.

Zagreb: Svečano otvorenje MET Boutique hotela u Praškoj ulici

Hotel se nalazi u Praškoj ulici, u neposrednoj blizini središnjeg zagrebačkog Trga bana Jelačića, u prostoru gdje je prije, uz ostalo, bila Galerija Karas.

"Drago nam je da smo u jezgri grada 'oživjeli' prostor koji nije bio funkcionalan. Hotel je mali, ali velike simbolike i za regiju jer ukazuje na prijateljstvo i suradnju Hrvatske i Albanije i vjerujemo da je hotel i vrijednost za grad", istaknuo je Ulaj, izrazivši poštovanje i albanskoj zajednici u Hrvatskoj čiji su predstavnici također bili na otvorenju.

Brnjac: U Hrvatskoj od 2017. investirano 6,2 milijarde eura u kvalitetu u turizmu

Izaslanica premijera, ministrica Brnjac poručila je da je cilj hrvatske Vlade razvoj i ulaganja u kvalitetne objekte i sadržaje u turističkoj ponudi, te da je i ovaj hotel prilog tome, dodajući da je u Hrvatskoj u zadnjim godinama udvostručen broj hotela i kampova sa četiri i pet zvjezdica.

Zagreb: Svečano otvorenje MET Boutique hotela u Praškoj ulici

"U Hrvatskoj je od 2017. investirano 6,2 milijarde eura u kvalitetu u turizmu. S time nastavljamo i dalje kroz ulaganja iz sredstava NPOO-a i iz drugih izvora", naglasila je Brnjac.

Zadovoljstvo u ime gradske uprave novim hotelom izrazio je zamjenik gradonačelnika Korlaet, ocijenivši da "hotel pridonosi urbanoj obnovi grada jer se aktiviralo nešto što je bilo zapušteno i nedostupno, i to arhitekturom visoke razine".

"Kao predsjedavajući Turističkog vijeća grada Zagreba mogu reći da je hotel itekako obogatio ponudu grada", kazao je Korlaet.

Zagreb: Svečano otvorenje MET Boutique hotela u Praškoj ulici

Direktor hotela Kristijan Bisaku za Hinu je kazao da hotel ima 25 zaposlenih, kao i zanimljivost da se bar u hotelu zove PEN 22 jer je na toj lokaciji davne 1922. bila prva radionica Slavoljuba Penkale.

Osim ministrice Brnjac na otvorenju je bio i ministar financija Marko Primorac, saborska zastupnica za manjine Ermina Lekaj Prljaskaj te drugi gosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.