Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
181 komentara

Novi mailovi: Plenković se s grupom Borg sastao tri puta?

Upravo je premijer Andrej Plenković, kako navodi portal Index, "molio" buduće pisce Lex Agrokora da se s njim sastanu "vezano za temu na kojoj rade"...

Croatia's Prime Minister Andrej Plenkovic and Martina Dalic, Minister of Economy, attend a news conference in a government building in Zagreb
Foto: Antonio Bronic/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
181 komentara

Portal Index.hr objavio je nove e-mailove vezane uz aferu zbog koje je ostavku dala ministrica gospodarstva Martina Dalić. Navode da se premijer Plenković najmanje tri puta susreo s 'Borg grupom' te da je iz hodograma aktivnosti te skupine vidljivo je da su Plenkoviću prezentirali prijedlog da savjetnici za Vladu rade besplatno, a naplaćuju se preko Agrokora.

Tvrde i da je Plenković znao tko su pravi pisci zakona jer se s njima susreo tjedan dana prije nego što će vlada donijeti taj zakon. U utorak je, podsjetimo, premijer na upit o tome osjeća li se odgovornim u aferi "Hotmail", odgovorio negativno, ističući da nijedan e-mail nije bio poslan njemu.

Sjednica Vlade RH DAVOR BOŽINOVIĆ: 'Policija provjerava relevantne dokumente iz Afere mailovi...'

On uistinu nije dobio nijedan mail, ali dobila ih je njegova savjetnica na službenu adresu, nekoliko sati prije usvajanja Lex Agrokora. 

Premijer je na to u utorak komentirao da je normalno da njegova savjetnica za pravna pitanja u tjednu kada se donosi zakon ima na svojem e-mailu nacrt zakona i da o njemu daju mišljenje mjerodavna ministarstva.

Croatia's Prime Minister Andrej Plenkovic gestures in a government building in Zagreb UVJEREN JE Plenković: Inicijativa oporbe za raspuštanje Sabora neće proći

Grupa Borg, 5. ožujka, prije samog sastanka u vladi napravila je hodogram aktivnosti, a koji će biti prezentiran u vladi. U njemu se ističe rješavanje pitanja savjetnika koji rade na sanaciji Agrokora.

Upravo je premijer Plenković, navodi Index, "molio" buduće pisce Lex Agrokora da se s njim sastanu "vezano za temu na kojoj rade".  Evo kako o tom pozivu piše Martina Dalić 5. ožujka.

"MORALI SMO BITI BRZI" Premijer: Dalić je imala ključnu ulogu da brine o gospodarstvu

"Premijer moli da sutra dođete u Vladu u 15:30 vezano uz temu na kojoj radimo. Nadam se da ćete uspjeti", napisala je Dalić. Poziv se nije odnosio samo na članove Borg grupe nego i na Zdravka Marića, ministra financija.

Drugi sastanak Borg grupe s premijerom održan je 23. ožujka, tjedan dana prije nego što će Lex Agrokor biti usvojen na vladi. Pisanje Lex Agrokora u to se vrijeme već dobro "zahuktalo".

most U ZEMLJI SINKOPE Zašto se dr. Petrov i profesor Grmoja sad prave malo blesavi

Nakon tog sastanka s premijerom kreće i dio komunikacije službenim kanalima, odnosno službenim mailovima u Vladi. Jedan od tih službenih kanala bila je i Plenkovićeva savjetnica, piše Index.

Vlada: I ovi mailovi potvrđuju da u Agrokor nismo ulagali novac građana

Iz Vlade su zasad samo neslužbeno komentirali da su i današnji dokumenti potvrdili da se između opcija ponuđenih Vladi RH izabralo onu koja je mogla osigurati nastavak poslovanja Agrokora bez da se u njega ulozi državni novac, novac građana, javlja N1.

Navode i da je u pripremi zakona odrađen veliki posao u kratkom roku koji je omogućio da Agrokor i danas uredno posluje.

Dokument naime izričito potvrđuje da će savjetnike plaćati Agrokor, sama kompanija, i da neće biti troška za državu, ne koji će se savjetnici angažirati'.

Tema: Afera mailovi

Možda vas zanima i ovo:
Message