Obavijesti

News

Komentari 107

Novi ministar: Kad je bio šef bolnice u Zadru imao manjak

Novi ministar: Kad je bio šef bolnice u Zadru imao manjak
1

Nalaz Državne revizije za 2011. godinu pokazao je da je Opća bolnica Zadar imala manjak od 116 milijuna kuna. Tada je ravnatelj Opće bolnice Zadar bio Dario Nakić

VIDEO

Dario Nakić, novi ministar zdravstva, bio je 2011. godine ravnatelj Opće bolnice Zadar. Te godine je, pak,  Opća bolnica Zadar imala manjak  od 116 milijuna kuna, a bila je sporna i nabavaTako je barem pokazao nalaz Državne revizije.

Nakić je ravnatelj bolnice bio od 2009. a u listopadu 2012. smijenio ga je Rajko Ostojić, tadašnji ministar zdravstva.

Iako je Nakić tvrdio da ne zna zbog čega je smijenjen, početkom kolovoza 2012. zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja obavila je nadzor Općom bolnicom Zadar i uočila brojne nepravilnosti i odstupanja.

Za vrijeme dok je Nakić bio ravnatelj bolnica je nagomilala velike dugove što je pokazao nalaz državne revizije za 2011. godinu. 

Financijska revizija poslovanja zadarske bolnice za 2011. godinu je započela 17. rujna 2012. Revizija koja je završila 11. ožujka 2013. pokazala je niz nepravilnosti, a krajem 2011. ukupni manjak bolnice iznosio je 116.564.276,00 kuna i činio 41,8 posto ostvarenih prihoda za 2011.

- U državni proračun nije uplaćen pripadajući dio sredstava ostvarenih prodajom stanova na kojima je postojalo stanarsko pravo u iznosu 1.494.117,00 kuna. Nabava roba, radova i usluga u vrijednosti 26.725.356,00 kuna je provedena bez propisanih postupaka javne nabave - stoji u nalazu revizije zadarske bolnice.

Također, kako stoji u izvješću, za pojedina radna mjesta utvrđeni su koeficijenti složenosti poslova viši od propisanih i primijenjeni su kod izračuna plaća.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 107
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa