Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
21 komentara

Naš gost Boris: Novi britanski premijer ljetovao je na Neretvi

Bio je fasciniran ljepotom našega kraja. Rekao nam je da je ovo mjesto čarolija. Došao je bez ikakvog osiguranja rent-a-car autom iz Dubrovnika, kaže nam Marijana Deak

Foto: Privatni album
21 komentara

Bio je jednostavan i jako simpatičan. Nije imao nikakvih uvjeta, a bojali smo se da nije zahtjevan, rekla nam je Marijana Deak. Boris Johnson je 2012. kao gradonačelnik Londona ljetovao u Villi Stolovi u dolini Neretve u Slivno Ravno.

Novi britanski premijer Boris Johnson s obitelji je u Villi Stolovi proveo sedam dana, a došao je preko agencije u Londonu.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Bio je fasciniran ljepotom našega kraja. Rekao nam je da je ovo mjesto čarolija. Došao je bez ikakvog osiguranja rent-a-car autom iz Dubrovnika. Tražio je od nas da mu napišemo plan ljetovanja i on će ga se držati. Najdraži mu je bio fotosafari na koji je tražio da idemo s njim. Tamo smo na ranču Adria jeli žabe i jegulje - rekla je Marijana te dodala da je Johnson strastveni biciklist i ljubitelj dobre hrane i vina.

Foto: Privatni album

THE CANADIAN PRESS 2017-10-11 JOHNSONOV OTAC: 'Moj sin Boris i Trump dobro će se slagati, imaju iste frizure'

- Ostali smo u kontaktu. Šalje nam pisma, a poslao je i svoju knjigu. Rekao nam je da mu se, kad odemo u London, obavezno javimo - ispričala je Marijana.

Johnson, tvrdokorni zagovarač Brexita, jučer je osvojio većinu glasova za predsjednika vladajuće Konzervativne stranke, a time i mjesto britanskog premijera. U političkom okršaju protiv Jeremyja Hunta skupio je 92.153 glasa, dok je Hunt dobio 46.656 glasova. U srijedu bi trebao preuzeti dužnost, a odmah ga očekuje i vrući krumpir - Brexit, zbog čega je Theresa May dala ostavku. Johnson je obećao da će zemlja, sa sporazumom ili bez njega, napustiti Europsku uniju do 31. listopada ove godine.

Boris Johnson is seen outside his office in London 'ZAVRŠIT ĆU BREXIT' Boris Johnson dobio utrku u stranci i postaje novi premijer

- Cilj je provođenje Brexita, ujedinjavanje države, pobjeda nad Jeremyjem Corbinom. I to ćemo učiniti - rekao je Johnson u prvom obraćanju. U razgovoru za britanski list Daily Express rekao je kako će se posljednje tri godine, otkako je Britanija malom većinom izglasala napuštanje EU-a, “činiti kao loš san” kad on bude premijer. Johnson je rekao i da će za njega biti prioritet trgovinski sporazum sa SAD-om. No već na početku odlaze mu ministri. Ministrica obrazovanja Anne Milton dala je jučer ostavku rekavši u pismu premijerki May kako je zabrinuta oko napuštanja EU-a bez sporazuma, pišu britanski mediji. Otišao je i pristalica EU, ministar za Europu i Ameriku Alan Duncan, inače njegov veliki kritičar. U kampanji za referendum 2016.

Foto: Privatni album

Johnson je obilazio Veliku Britaniju lobirajući za Brexit na kojemu je bila ispisana kontroverzna poruka “Šaljemo 350 milijuna funti svakog tjedna u EU, financirajmo naše zdravstvo”, zbog koje je završio na sudu. Zbog iznenadne promjene stajališta o EU i velikoj potpori za Brexit, mnogi su novog premijera povezali s Rusijom iako je često vrlo kritičan prema Putinu. Zbog “vesele” frizure i njegove osobnosti strani mediji su tvrdili da je zapravo ruski špijun jer tako su u KGB-u zamišljali pravog Engleza.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message