Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
18 komentara

Novi pulski pročistač: Ronioci spustili cijevi duge 750 metara

Ronioci su postavili 750 metara cijevi, a ispust će biti dugačak ukupno 1,6 kilometara i postavlja se na dubini od 37 metara. Izvođač radova je Pomgrad

Duško Marušić/PIXSELL
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
18 komentara

Cijevi su u uvalu Paltana u Banjolama kraj Pule dotegljene remorkerima, a na morsko dno spustili su ih i pričvrstili ronioci.

Prva je to faza postavljanja podmorskog ispusta sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda, što je dio projekta izgradnje obalnog kolektora kojim će se sve otpadne vode preusmjeriti na pročistač na Valkanama, umjesto u Pulski zaljev. 

Ronioci su postavili 750 metara cijevi, a ispust će biti dugačak ukupno 1,6 kilometara i postavlja se na dubini od 37 metara. Izvođač radova je splitski Pomgrad, a vrijednost ovog dijela posla je oko pet milijuna kuna.

Polaganje podvodnog ispusta posljednji je dio programa Jadran. Počeo je u svibnju miniranjem podmorja, a nakon pauze zbog turističke sezone, projekt bi trebao biti završen do kraja godine, piše Glas Istre.

Novi kanalizacijski sustav s dva podmorska ispusta pomoći će da se osigura kanalizacija za gotovo cijelu Pulu i prigradska naselja, što će povoljno utjecati i na turističku ponudu ovog područja. Grad Pula će nakon završetka radova urediti plažu i pristup s prometnice, te tako zaokružiti važan komunalni projekt za Pulu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message