Obavijesti

News

Komentari 6

Novi sumnjivac za nestanak Maddie je pedofil čija je farma uz plažu na kojoj se curica igrala

Novi sumnjivac za nestanak Maddie je pedofil čija je farma  uz plažu na kojoj se curica igrala
1

Christian Hoppe, iz njemačkog Federalnog ureda za kriminalističku policiju, rekao je da je 43-godišnji pedofil u svojoj domovini izdržava dugogodišnju zatvorsku kaznu zbog seksualnog zločina

VIDEO

Najnoviji osumnjičenik za nestanak Madeleine McCann osuđeni je seksualni zlostavljač djece.

Njegova se farma nalazila na pješačkoj stazi koja je vodila do plaže na kojoj se trogodišnja djevojčica igrala kada je 2007. nestala iz portugalskog apartmanskog naselja.

POGLEDAJTE VIDEO: Nestanak Madeleine McCann

Pokretanje videa...

01:26

Osumnjičeni Nijemac je provalnik, diler droge, koji je živio samo tri kilometra od apartmana obitelji od McCann.

Trenutačno je u zatvoru u Njemačkoj gdje služi dugogodišnju kaznu zatvora zbog seksualnog zločina protiv djeteta, prenosi britanski Daily Mail.

- Postoji razlog zbog kojeg vjerujemo da, osim počinitelja, postoje i drugi ljudi koji imaju konkretna saznanja o mogućem mjestu zločina i o mjestu gdje je eventualno tijelo - rekli su iz njemačke policije. 

Christian Hoppe, iz njemačkog Federalnog ureda za kriminalističku policiju, rekao je da 43-godišnji pedofil u svojoj domovini izdržava dugogodišnju zatvorsku kaznu zbog seksualnog zločina i da je imao dvije prethodne presude zbog 'seksualnog kontakta s djevojkama'. Hoppe rekao je kako policija ne isključuje seksualni motiv zločina.

Dodao je da je osumnjičeni možda provalio u stan u portugalskom kompleksu Ocean Club-a u Praia da Luz gdje je Madeleine bila na odmoru s roditeljima Kate i Gerry te braćom blizancima Seanom i Amelie i to prije same otmice.

Te 2007., kada je osumnjičeni imao 30 godina, svoje dane provodio je u krađama iz hotelskih kompleksa i apartmana te je preprodavao drogu, tvrdi policija.

Također su izvijestili da je moguće da je tijekom boravka u Portugalu počinio seksualna zlostavljanja ili silovanja.

Njegovi susjedi su ga, pak, opisali kao 'bijesnog' prodavača automobila koji je iznenada nestao, ostavivši kolekciju perika, maštovite haljine i egzotičnu odjeću. Živio je u iznajmljenoj ruševini, na zabačenoj padini brda, koja je stazom bila povezana s plažom na kojoj su se Madeleine i njezina obitelj igrali.

Prema riječima stanovnika, Nijemac je zakrčio prostor oko mjesta gdje je boravio starim vozilima koja je kupovao i preprodavao te tako zarađivao. To može obajsniti i kako je došao do kampera i Jaguara koje je vozio te koji se sada spominju u istrazi.

Mjesecima prije Madeleineinog nestanka, pedofil je rekao da je napustio farmu kako bi se preselio u svoj kamper.

- Stigao je sredinom 90-ih i farmu je iznajmio od engleskog vlasnika. U jednom periodu se vratio u Njemačku i dozvolio je drugom Nijemcu da pazi na farmu, a onda se vratio i izbacio ga na ulicu. Uvijek je bio pomalo ljut, vozio je brzo gore-dolje po ulici, a onda je jednog dana, oko 2006. godine, nestao bez riječi. Mislim da je ostavio neki dug za najam - rekao je bivši susjed za Sky News. 

- Otprilike, šest mjeseci nakon toga, tražili su me da pomognem u čišćenju tog mjesta i bilo je odvratno, apsolutno zlo. Sve je bilo uništeno, s razbijenim stvarima nakolo poput računala - dodao je. 

Po prvi put progovorila dadilja koja je čuvala malu Madeleine
Po prvi put progovorila dadilja koja je čuvala malu Madeleine

Scotland Yard objavio je jučer slike kampera VW T3 Westfalia, s bijelim gornjim dijelom karoserije i žutom presvlakom, s portugalskim registracijskim oznakama.

Također su objavili slike drugog vozila koji je osumnjičeni imao - Jaguara iz 1993. godine, model XJR 6, s njemačkim registracijskim oznakama.

Detektivi kažu kako je značajno da je dan nakon Madeleineinog nestanka pedofil ponovno registrirao automobil na tuđe ime u Augsburgu u Njemačkoj, iako vozilo nikada nije napustilo Portugal.

Njemačka policija priopćila je kako postoje indicije da je mogao upotrijebiti jedno od tih vozila tijekom počinjenja zločina i da žele stupiti u kontakt sa svima koji se sjećaju da su vidjeli ova vozila negdje parkirana.

Detektivi su također otkrili i da je osumnjičeni više ili manje stalno živio u Algarveu između 1995. i 2007. godine. Povremeno je radio u ugostiteljstvu na području Lagosa. Ali policija vjeruje da zapravo živio od provala u hotelske komplekse i stanove za odmor, kao i od preprodaje trave.

Scotland Yard 2013. otkrio je kako je čovjek s plavom kosom virio u blizini stana 5A oko 16 sati na dan kad je Madeleine oteta. Opisali su ga kao bijelca, starog između 30 i 35 godina, mršavog, s kratkom, svijetlo plavom kosom i mrljama na licu koje su vjerojatno nastale brijanjem.

Plavokosi muškarac također je viđen na balkonu obližnjeg praznog stana i na stubištu McCannovog bloka.

Policija vjeruje da bi telefonski poziv osumnjičenog mogao biti ključni dokaz koji otkriva tajnu koja zbunjuje detektive širom svijeta već 13 godina.

Sve manje nade: Za Madeleine će tragati samo četiri policajca
Sve manje nade: Za Madeleine će tragati samo četiri policajca

U 19.30 na dan nestanka djevojčice, osumnjičeni je nazvao Praia da Luz. Razgovarao je pola sata s tajanstvenom osobom prije nego što je prekinuo poziv u 20.03 sati. Trogodišnja Madeleine izvučena je iz kreveta nešto iza 21 sata.

Scotland Yard jučer je  napravio kranje neobičan potez te su objavili broj telefona osumnjičenika - 00351 912 730 680 - i misterioznog sugovornika s kojim je razgovarao. Neidentificirani svjedok, koji je koristio portugalski telefonski broj 00351 916 510 683, u vrijeme poziva nije boravio na tom području.

Njemačka policija priopćila je da istražuju dva imanja u blizini mjesta gdje je dijete nestalo.

Obećana je i nagrada od 20.000 funti za informacije o otmičaru malene.

Glavni inspektor Mark Cranwell, koji vodi britansku istragu, rekao je da Scotland Yard zna puno o čovjeku koji je osumnjičen. Čini se kako su važne informacije stigle 2017. i otada Scotland Yard u tajnosti radi s njemačkom i portugalskom policijom. Operacija traganja za počiniteljem do sad je koštala 12 milijuna funti.

Inspektor Cranwell rekao je:

- Znamo mnogo o osumnjičenom, ali moramo znati više o njegovim kretanjima one noći kad je Madeleine nestala i o danima prije i poslije. Prošlo je više od 13 godina od kada je Madeleine nestala i nitko od nas ne može zamisliti što to znači njenoj obitelji koja ne zna gdje je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS