Obavijesti

News

Komentari 164

Novi televizori važniji su im od poticaja: 'To je nužna oprema'

Agencija za plaćanje u poljoprivredi izravno je pogodila kupnju najkvalitetnijih LED TV-a. Selo na njima mogu gledati i u 3D-u. Najkvalitetniji među njima stoji 35.000 kn

VIDEO

Mogu li se poticaji hrvatskom seljaku isplatiti ako se nema devet ekrana vrijednih 121.000 kuna? Ne mogu, kažu u Agenciji za plaćanje u poljoprivredi koju vodi SDP-ovac Ante Pezo.

Kad će se poticaji za ionako propalo selo vjerojatno ponovno rezati, hrvatski seljak barem ima utjehu. Agencija koja im novac isplaćuje potpuno je prilagođena Europskoj uniji. Da bi se prilagodili, izravno su pogodili kupnju najkvalitetnijih LED TV-a, a selo na njima mogu gledati i u 3D tehnici. Najkvalitetniji među njima, LG, stoji čak 35.000 kuna. Nikakav javni natječaj nisu raspisali kako bi se provjerilo mogu li jeftinije kupiti televizore. Iskoristili su mogućnost izravne pogodbe koju od ove godine dopušta zakon za iznos do 200.000 kuna. Televizori su kupljeni od tvrtke King ICT.

- Mi uopće nemamo TV priključak, to su multifunkcionalni displeji potrebni za naše poslovne procese - odgovorili su 24sata iz Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Navode kako je sva oprema bila potrebna kako bi dobili akreditaciju Europske unije. A oprema im treba za kontrolu plaćanja i praćenja zahtjeva za isplatom potpora. EU je, navode, dao čak 110 milijuna kuna da bi se sva oprema kupila. LED ekrani su također za EU jer moraju organizirati videokonferencije s revizorima iz Europske unije. Zato su već kupili jedan displej s opremom za 54.000 kuna. Svu skupu opremu opravdavaju štednjom.

- Sve to smanjuje komunikacijske troškove i proračunski novac. Inače bi plaćali dnevnice naših zaposlenika u inozemstvu, plaćali putne troškove, trošili na printanje velikih karata i tablica - zaključuju u agenciji. Prvu videokonferenciju s Bruxellesom već su održali.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 164
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'
MAGNITUDA 4,3 PO RICHTERU

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'

''Prilično jako podrhtavanje'', ''Grunulo jako i dobro zatreslo'', ''Probudilo me'' - samo su neki od komentara na aplikaciji za prijavljivanje potresa