News

Komentari 22

Novinar Denis Mahmutović osvojio nagradu Marko Polo za serijal Tajanstvena Hrvatska

Novinar Denis Mahmutović osvojio nagradu Marko Polo za serijal Tajanstvena Hrvatska

Denis Mahmutović, novinar 24sata, osvojio je nagradu za seriju reportaža 'Tajanstvena Hrvatska' o neobičnim i manje istraženim mjestima u Hrvatskoj...

U četvrtak su u Zagrebu dodijeljene plakate i povelje za izvrsnost objavljenih reportaža i putopisa s likom Marka Pola. Novinar 24sata Denis Mahmutović osvojio je nagradu za seriju reportaža 'Tajanstvena Hrvatska' objavljenih u novinskom izdanju 24 sata o neobičnim i manje istraženim mjestima u Hrvatskoj.

U serijalu je obišao unutrašnjost Istre, istražio legende o vješticama, vampirima i prastarim gradovima. Zavukao se u utrobu Splita, u stoljeća star akvadukt cara Dioklecijana, popeo se u Zmajevu špilju na Braču, iskrcao se na hridi na kojoj se sudaraju oluje i morske struje

Svaka od reportaža zagrebala je po najskrivenijim detaljima ovih tajnovitih lokacija i pokušala je približiti čitateljima.

Njegove reportaže možete pročitati ovdje.

Novinar i publicist Željko Žutelija dobitnik je Marko Polo Grand Prixa u ovogodišnjem  izboru Hrvatske udruge turističkih novinara i pisaca u turizmu "FIJET Croatia".

Zagreb: Dodjela nagrade "Marko Polo" u hotelu Esplanade

Žutelija je nagradu dobio za knjigu "Moj Zagreb - najljepši grad na svijetu" i osobni doprinos visokim standardima turističkog novinarstva.

Dobitnici su Petra Somek i Časopis Meridijani - za edukativne reportaže i putopise o svim dijelovima Hrvatske uz vrhunske autorske radove i fotografije; Paula i Đelo Jusić -Adriaton - za maštovit prikaz hrvatskih krajeva u TV serijalu Bajkovita Hrvatska s elementima turističke promidžbe i edukativne komponente serijala; Željko Marušić - za dugovječnu emisiju "Željko Marušić i gosti" kojom je promovirao hrvatske turističke potencijale i mogućnosti; Slobodan Kadić - za trajan i kvalitetan doprinos upoznavanju turističkih atrakcija i nepoznatih dragulja Hrvatskog turizma kroz objave reportaža u Glasu Slavonije te Vladimir Kumbrija - za osobni doprinos razvoju emisija o turizmu na Hrvatskom radiju.

Zagreb: Dodjela nagrade "Marko Polo" u hotelu Esplanade

Svake godine FIJET dodjeljuje i posebna priznanja za posebne reportaže i nove trendove objava, a ove godine dobitnici su Radio Sljeme, Mario Pušić, Udruga TV Student.

U 2020 godini FIJET je pokrenuo nagradu Fijet Tolerance, koja se dodjeljuje osobama iz javnog ili javnog medijskog života, koje doprinose razumijevanju, različitosti kultura i razbijaju predrasuda. Ove godine dobitnik je Hassan Haidar Diab iz Večernjeg lista.

Zagreb: Novinar Večernjeg lista Hassan Haidar Diab dobio je nagradu Fijet Tolerance

Marko Polo Grand Prix za inozemnog novinara nije dodijeljen zbog nemogućnosti da FIJET održi Kongres.

Najčitaniji članci