Obavijesti

News

Komentari 11

Novinar Bushu: Ovo ti je oproštajni poljubac, pseto!

Novinar Bushu: Ovo ti je oproštajni poljubac, pseto!
6

Kolega iračkog novinara koji je na Busha bacio cipele objasnio je kako je to njegova inicijativa te kako slučaj nema veze s TV kućom u kojoj rade

VIDEO

Novinar koji je u Bagdadu bacio cipele na američkog predsjednika Georgea W. Busha irački je domoljub koji je djelovao samostalno, rekao je u ponedjeljak njegov kolega Jihad al-Rubaie.
Dodao je kako je takvo ponašanje inicijativa njegovoga kolege te kako nema veze s TV kanalom Al-Bagdadia. Bush je u razgovoru za ABC kazao da ga gađanje cipelom nije uvrijedilo jer je tijekom osam godina na mjestu predsjednika vidio i čudnije stvari. Prisjetio se posjeta Kini, tijekom kojeg je netko od novinara počeo vikati na njega.
- Nisam nikom ništa zamjerio. Iako su svi bili u šoku i bilo im je neugodno, meni je to bilo interesantno. Mislim, da vas netko gađa svojom cipelom, zanimljivo. Vjerojatno je samo htio doći na televiziju - kazao je Bush. Novinar Muntazer al-Zaidi u nedjelju je bacio obje cipele na Busha i vrijeđao ga usred konferencije za novinare s iračkim premijerom Nurijem al-Malikijem u Bagdadu. Bush se sagnuo te izbjegao leteće cipele. Tijekom konferencije novinar je ustao i povikao: "Ovo ti je oproštajni poljubac, pseto".
- Ti si odgovoran sa smrt tisuća Iračana. Ovo ti je za udovice, siročad i one koji su ubijeni u Iraku - govorio je al-Zaidi Bushu dok su ga pripadnici sigurnosnih službi udaljavali s konferencije, a irački premijer pokušao je rukom zakloniti Busha. Bijesnog novinara prošle godine oteli su šijiti i držali ga u zarobljeništvu tri dana. Navodno je bio jako uzdrman zbog američkog bombardiranja Sadr Cityja.
Bacanje cipela u iračkoj kulturi je najveća moguća uvreda. Bush nije ozlijeđen, ali je u naguravanju njegova tajnica Dana Merino dobila udarac u oko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...