Obavijesti

News

Komentari 45

Novogodišnji kupači diljem obale: Kažu da je to zdravo

Novogodišnji kupači diljem obale: Kažu da je to zdravo
36

U mnogim mjestima Istre, Primorja i Dalmacije samo oni najhrabiji odlučili su se za 'kupanac' na temperaturi zraka od šest stupnjeva. Ostali su gledali u jaknama

VIDEO

Deset Šibenčana se odvažilo na kupanje

Prvi dan nove 2015. godine u Šibeniku započeo je tradicionalnim kupanjem na gradskoj plaži Banj, koje treću godinu za redom organizira Jedriličarski klub Val. Zbog jake bure i niskih temperatura činilo se da će kupanje biti osujećeno, ali hrabri šibenski kupači skokom u more točno u podne demantirali su glasine. Deset veličanstvenih skočilo je u šest stupnjeva hladno more. Plažom se među gledateljima prolomio aplauz i pucali su pjenušci.

Pokretanje videa...

24sata 00:58

- Jest, jučer je bilo jako hladno, ali danas je temperatura mora nešto viša, oko šest stupnjeva. Ni u jednom trenu nisam pomislio na odustajanje. Uopće nije hladno, bitan je samo voljni moment, prelomite u glavi da ulazite u more i uđete, kao što idete na jutarnju kavu  - rekao nam je 62-godišnji Ivica Lokas dok je izlazio iz mora.

- Već deset godina su kupam u moru petnaestak puta mjesečno, i to svakog mjeseca - kaže Lokas.

Iako je bilo najavljeno, prošlogodišnji rekord od 14 kupača nije oboren, ali je zato znatiželjnika na suhom bilo najviše dosad. Lijep dan i ne pretjerano jaka bura izmamili su na Banj preko pet stotina Šibenčana, koji su uživali u kuhanom vinu, čaju i fritulama. Po običaju bila je tu i Šibenska narodna glazba, a zasvirala je i 13-godišnja violinistica Lana Plančić.

Rabac: 30 kupača se bacilo u more pa nazdravilo pjenušcem

Tradicija novogodišnjeg kupanja u moru na rabačkoj plaži podno hotela Marina nastavljena je i ove godine, 13. put zaredom. Prvog dana Nove godine, u četvrtak točno u 13 sati, 30-ak odvažnih kupača među kojima su bile i dvije kupačice doslovce se bacilo u prohladno more ispred mnogobrojne dobrano zabundane znatiželjne publike i tako  "uskočili“ u Novu 2015.

Nije ih omelo ni prohladno vrijeme s temperaturom od oko 6 stupnjeva i nešto toplije more. Među kupačima je bilo nekoliko Čeha i postariji bračni par iz Njemačke koji su nakon fotografiranja izjurili iz prohladnog mora. Dobrano promrzli otplivali su tradicionalnu rutu od 10-ak minuta i pritom u moru nazdravili pjenušcem.

Zanimljivo je da je među kupačima najvjerniji tradiciji novogodišnjeg kupanja ostao začetnik ove ideje kupanja Neven Rimanić bivši pazinski gradonačelnik koji je svim našim čitateljima zaželio puno sreće i zdravlja.

- Ovo je jedno od ljepših novogodišnjih kupanja iako je malo prohladno. Vjerujem da sam zahvaljujući zimskom kupanju ostao zdrav i ovo kupanje zasigurno djeluje na zdravlje i moždanu sposobnost svakog od nas - kaže Rimanić dodavši kako ga veseli da su  novogodišinji kupači svake godine sve brojniji.

Kupali su se i u Puli gdje čak 40-ak bacilo u more, a kupali su se i u Opatiji te Ogulinu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu