Obavijesti

News

Komentari 13

Novosel: Jedino rješenje novi su izbori, ma koliko oni koštali

Novosel: Jedino rješenje novi su izbori, ma koliko oni koštali
1

Dometnuo je kako  je od početka bilo potpuno jasno da u Hrvatskoj ne postoji predsjednik Vlade, nego predsjednici stranaka, predsjednici opcija koji odgovaraju svaki svome

VIDEO

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) Mladen Novosel ocijenio je u utorak da su prijevremeni izbori jedino rješenje kako bi se izašlo iz trenutne pat - pozicije. 

Jedino rješenje ove situacije su prijevremeni izbori ma koliko to koštalo, a nažalost to će previše koštati, i da se jednostavno izađe iz ove pat - pozicije, rekao je novinarima na "Danu poduzetnika".

Novosel je ocijenio kako smo u hrvatskoj povijesti i našoj mladoj demokraciji imali svakakvih slučajeva, ali da ovakav definitivno nismo. Dometnuo je kako  je od početka bilo potpuno jasno da u Hrvatskoj ne postoji predsjednik Vlade, nego predsjednici stranaka, predsjednici opcija koji odgovaraju svaki svome.

Ovo što danas imamo je definitivno pat - pozicija koja, nadam se, neće dugo trajati, rekao je. Mi smo "tehničku vladu" imali od devetog mjeseca prošle godine i imali smo 100 dana vlade gdje se ništa nije donosilo i ako se sada u nekoliko dana ova pat pozicija ne razriješi, hrvatski građani, iako smo članovi Europske unije, mogu očekivati pad standarda i sve teži život,  upozorio je Novosel. Dodao je da su tu i nemogućnost otvaranja novih radnih mjesta i boljeg života što smo očekivali od ulaska u EU.

Na pitanje koliko se može sada govoriti o nastavku reformi, ocijenio je da smo imali "igrokaz reformi" . Svi pregovori Mosta s jednom i drugom političkom opcijom bili su igrokazi i danas je rasprava o reformama postala bespredmetna, smatra Novosel.

O reformama se ne može govoriti jer ih nema tko provesti, nastavio je dodavši da su reforme Hrvatskoj nužne i za dobrobit hrvatskih građana. Ali, u svakom slučaju, mi danas očito nemamo više Vladu,  rekao je predsjednik SSSH.

U vezi s najavljenim preslagivanjem Vlade, Novosel je novinarima odgovorio kako to apsolutno nije dobro rješenje i da je nemoguće.

Ocijenio je da se preslagivanje radi u nekim drugim slučajevima i preslagivanje u vladi može ići "samo ako netko nekoga kupi". Mislim da u ovom trenutku nikome neće pasti na pamet da se "proda" jer u biti u interesu hrvatskih građana može biti samo novi izbori i da doista dobijemo novu Vladu koja će biti volja hrvatskih građana, zaključio je Novosel.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!
PRATITE NA 24SATA

Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!

Šef SDP-a Peđa Grbin objavio da postoji plan B u slučaju da Ustavni sud odluči da se Milanović ne može kandidirati dok je predsjednik