Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
33 komentara

Novosti u školstvu: Djeca će učiti kako raspolagati novcem

Međupredmetne teme protezat će se kroz sve predmete, a svaki će učitelj odabrati koja mu tema unutar te tri najbolje odgovara i kako ju najbolje koristiti u svom predmetu

Duško Jaramaz/PIXSELL
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
33 komentara

HRT je u Dnevniku objavio kako se u hrvatsko školstvo uvode međupredmetne teme: održivi razvoj, poduzetništvo i učiti kako učiti.

Međupredmetne teme protezat će se kroz sve predmete, a svaki će učitelj odabrati koja mu tema unutar te tri najbolje odgovara i kako ju najbolje koristiti u svom predmetu.

Na primjer, u međupredmetnoj temi poduzetništvo učenici će učiti kako štedjeti novac i kako, ako se budu bavili turizmom, napraviti jelovnik ili nešto vezano uz hotel da bi bili bolji od konkurencije.

SVAĐA OKO KURIKULUMA? Fuchs: Ministrica bi sve htjela odmah, a ja sam za kvalitetu...

- Najzanimljivije je pravilno korištenje novca, od štednje do razumijevanja kućnog budžeta - ističe prof. engl. jezika OŠ Ludina, član radne skupine u obrazovnoj reformi Škola za život Tomislav Pavlović.

Tema održivi razvoj uključivat će ekologiju, ekonomiju, volontiranje, a predviđa i dosta terenske nastave.

- Mogu posjetiti razna skloništa za nezbrinute životinje, pomoć starijim osobama kojima je potrebna pomoć jer cilj održivog razvoja je i dobrobit svih nas - ističe članica mentorskog tima Škole za život Tamara Vučković.

A u temi učiti kako učiti učenici će naučiti kako planirati učenje, kako povezati informacije, kako ih upotrijebiti.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message