Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
22 komentara

Novu Dječju bolnicu u Blatu će početi graditi sljedeće godine?

Ministar Milan Kujundžić za HTV je rekao da pokreću proceduru da se iz proračuna osigura novac za početak radova na novoj Dječjoj bolnici, koja bi se gradila na zapadu Sveučilišne bolnice u Blatu

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
22 komentara

Nedovršena Sveučilišna bolnica u Blatu već desetljećima stoji kao ruglo na ulazu u Zagreb, ali kako se čini, već kroz godinu dana trebali bi napokon krenuti radovi na novoj dječjoj bolnici u Blatu. Ministar Milan Kujundžić rekao je za HTV da se neće čekati novac iz EU fondova, što bi trajalo dvije do tri godine, već će ubrzano pokrenuti proceduru da dio novca osiguraju iz proračuna. 

-  To biti refundirano iz EU fondova kako bi gradnja započela što prije - rekao je Kujundžić dodajući da bolesna djeca ne mogu čekati. Kaže da sada slijedi izrada dokumentacije, pa početak grubih radova. Dječja bolnica gradila bi se na zapadu Sveučilišne i sa otprilike 50.000 kvadrata trostruko bi bila veća od Dječje bolnice u Klaićevoj. Za prvu fazu gradnje trebalo bi otprilike 15 do 17 milijuna eura, a bolnica bi trebala biti gotova za tri do četiri godine.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message