Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
9 komentara

O natječajima za ravnatelje: Izmjene Zakona idu u Sabor

Naglasila je kako se svakom slučaju treba pristupiti pojedinačno i dati konkretne upute, jer kad se primjenjuje Zakon o braniteljima - treba uskladiti više zakona

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
9 komentara

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak komentirala je u ponedjeljak za HRT naputak školama vezano za izbor ravnatelja, prema kojem bi nezaposleni veterani imali prednost prilikom zapošljavanja na pozicije ravnatelja.

- Žao mi je da je došlo do pogrešnih interpretacija. Naša se uputa temelji na Zakonu o braniteljima kojega je donio Hrvatski sabor i na Zakonu o odgoju i obrazovanju. Uputa je napisana kako bi dala pravnu uputu školama, a neki su je zlonamjerno iskoristili. Treba biti jasno, onaj tko želi biti ravnatelj, da bi uopće dobio pravo prvenstva prema Zakonu o braniteljima - mora ispunjavati uvjete iz zakona o odgoju i obrazovanju: završen fakultet, stručni ispit, minimalno osam godina rada u obrazovanju, ne smije biti kažnjavan i protiv njega se ne smije voditi postupak - kazala je Divjak.

AFERA RAVNATELJI ‘Branitelji imaju prednost ako ispune sve uvjete iz natječaja’

Dodala je kako Ministarstvo u utorak prema Saboru ide s izmjenama i dopunama Zakona o obrazovanju kojima će dodatno "podići kvalitetu i transparentnost zapošljavanja u školama".

UDRUGA RAVNATELJA ŠKOLA: 'Nemamo još stav oko upute za davanje prednosti braniteljima'

Naglasila je kako se svakom slučaju treba pristupiti pojedinačno i dati konkretne upute, jer kad se primjenjuje Zakon o braniteljima - treba uskladiti više zakona.

- Struka neće biti dovedena u pitanje. Izmjenama zakona transparentnima će se učiniti uvjeti, dodatni uvjeti da bi se netko uopće mogao kandidirati za ravnatelja, a kandidat će trebati predati i petogodišnji plan. Toga dosad nije bilo - kazala je za HRT.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message