Obavijesti

News

Komentari 3

Obama, Merkel i Putin ponudili pomoć japanskom premijeru

Obama, Merkel i Putin ponudili pomoć japanskom premijeru
3

Obama je istaknuo kako su SAD spremne pomoći ljudima u Japanu koje je pogodio razorni tsunami. I ostali svjetski čelnici poslali su brzojave sućuti i ponudili pomoć

VIDEO

Predsjednik SAD-a, Barack Obama, istaknuo je u petak kako su Sjedinjene Američke Države spremne pomoći ljudima u Japanu koje je pogodio razorni tsunami. Upozorio je i Državnu agenciju za hitne intervencije da budu spremni ukoliko tsunami pogodi Havaje i priobalje SAD-a. 

- Stanovnicima Japana, Michelle i ja, izražavamo najiskreniju sućut, posebno onima koji su u katastrofi izgubili svoje najmilije - izjavio je Obama. Istaknuo je kako je prijateljstvo među zemljama neuništivo te će pomoći Japanu kako god budu mogli, prenosi CNN. Pozvao je Japance da se sklone u SAD-u.

Merkel uputila pismo sućuti japanskom premijeru

I njemačka kancelarka Angela Merkel ponudila je pomoć njene zemlje Japanu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Možete biti sigurni kako je Njemačka podrška Japanu u ovakvim teškim trenucima te smo spremni pomoći - poručila je Merkel. Kancelarka je telegram uputila japanskom premijeru Naotu Kanu. Izrazila je sućut obiteljima poginulih te kaže kako se nada da će se ozlijeđene žrtve brzo oporaviti.

Japanskom premijeru su pisma sućuti uputili britanski premijer David Cameron, ruski premijer Vladimir Putin i predsjednik Dimitrij Medvedev te ostali čelnici svjetskih zemalja.

Sućut izrazili Ban Ki Moon i britanska kraljica 

Glavni tajnik UN-a, Ban Ki Moon, u svom je govoru izrazio sućut japanskoj vladi i narodu, pišu Novinite. Rekao je kako će organizacija UN-a pomoći kako god bude mogla. 

- Svijet je šokiran slikama koje su u petak ujutro obišle svijet. U ime UN-a želim izraziti najdublje žaljenje zbog potresa i tsunamija, najviše onima koji su izgubili obitelj i prijatelje - rekao je Ban Ki Moon.

Britanska kraljica Elizabeta II. izrazila je duboko žaljenje zbog izgubljenih života u potresu koji je u petak ujutro pogodio Japan, priopćila je Buckinghamska palača. 

- Naše misli i molitve su sa svima onima koje je zadesila ova strašna katastrofa - stoji u  priopćenju. 

Premijer David Cameron poručio je kako će Velika Britanija učiniti sve kako bi pomogla Japanu, piše AFP

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina