Obavijesti

News

Komentari 77

Obavili primopredaju: Radman predao dužnost Siniši Kovačiću

Obavili primopredaju: Radman predao dužnost Siniši Kovačiću

Primopredaja dužnosti ravnatelja HRT-a je obavljena potpisivanjem primopredajnoga zapisnika, čime je i službeno okončan postupak prijenosa ovlasti

VIDEO

Na Hrvatskoj radioteleviziji u ponedjeljak je obavljena službena primopredaja dužnosti glavnoga ravnatelja HRT-a koju je od dosadašnjega glavnoga ravnatelja Gorana Radmana u svojstvu vršitelja dužnosti preuzeo Siniša Kovačić, priopćila je javna radiotelevizija. 

Primopredaja je obavljena potpisivanjem primopredajnoga zapisnika, čime je i službeno okončan postupak prijenosa ovlasti, stoji u priopćenju.

Hrvatski sabor većinom od 79 zastupnika imenovao je u petak Sinišu Kovačića vršiteljem dužnosti glavnoga ravnatelja HRT-a. 

U svojoj je prvoj izjavi u petak za HRT u svojstvu vršitelja dužnosti glavnoga ravnatelja Kovačić najavio podizanje razine profesionalnosti s ciljem objektivizacije medijskoga izvješćivanja. Dodao je i kako očekuje da HRT i dalje kao javni servis bude otvoren prema svim skupinama u društvu, ali i da štiti hrvatski nacionalni interes, hrvatski identitet i kulturu.

Nove šefice pravnih poslova i ljudskih potencijala

Vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja HRT Siniša Kovačić u ponedjeljak je donio odluku kojom je imenovao Ivanu Orešković Ašonju vršiteljicom dužnosti rukovoditeljice Radne jedinice Pravnih poslovi Hrvatske radiotelevizije, a Nelu Gudelj vršiteljicom dužnosti rukovoditeljice Radne jedinice Ljudski potencijali HRT-a, ističe se u obavijesti HRT-a.


U priopćenju se ističe da je riječ o zaposlenicima s dugogodišnjim stažom i iskustvom na Hrvatskoj radioteleviziji, a odluke o njihovu imenovanju na nove dužnosti stupaju na snagu s današnjim danom.
 
Istodobno pokrenut je postupak utvrđivanja povrede radne obaveze protiv dosadašnjih rukovoditeljica pravnih poslova Martine Novak Vukuše i rukovoditeljice ljudskih potencijala Koraljke Plašćar, dodaje se. 
 
Obje dosadašnje rukovoditeljice bile su navedene u jednom od posljednjih dopisa Nadzornog odbora (NO) HRT-a prije razrješenja Gorana Radmana, kada je zbog spornih aneksa ugovora s njegovim potpisom Nadzorni odbor upozorio da će, 'ukoliko bude bilo kakve štete primjenom opozvanih ugovora, prozvati svakog člana Ravnateljstva na moguću regresnu i solidarnu odgovornost, ako se šteta za Hrvatsku radioteleviziju ipak dogodi'.
 
NO HRT-a također je tada pozvao i sve članove Ravnateljstva, rukovoditeljicu Radne jedinice (RJ) Ljudski potencijali Koraljku Plašćar i rukovoditeljicu RJ Pravni poslovi Martinu Novak Vukušu da dostave NO-u pisano očitovanje o svim saznanjima vezano uz započet i opozvan postupak sklapanja spornih ugovora o radu za poslove mandatnog radnog mjesta.
 
Dodatne informacije o postupku utvrđivanja povrede radne obaveze dosadašnjih rukovoditeljica nisu se mogle dobiti jer, kako navode na HRT-u, podrobnije podatke o radnopravnim odnosima nisu u mogućnosti iznositi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"