Obavijesti

News

Komentari 5

Obećali im posao pa ih tjerali da prose i rade kao prostitutke

Obećali im posao pa ih tjerali da prose i rade kao prostitutke
1

Organizacija je odabirala siromašne ljude, najčešće s mentalnim problemima i lažno im obećavala dobar život u Španjolskoj. Potom su ih doveli i držali u neljudskim uvjetima...

VIDEO

Španjolska policina razbila je bandu koja je trgovala ljudima. Njeni članovi žrtve su pronalazili u Rumunjskoj obećavajući im posao. Kad bi ih doveli u Španjolsku, tjerali bi ih da rade kao prosjaci ili žive statue na u blizini turističkih atrakcija. 

U policijskoj akciji u Santiago de Composteli oslobođeno je 10 ljudi. Među njima je bilo četvero muškaraca i šest žena koje su prisiljavali da rade i kao prostitutke. 

- Organizacija je odabirala siromašne ljude, najčešće s mentalnim problemima i lažno im obećavala dobar život u Španjolskoj. Potom su ih doveli i držali u neljudskim uvjetima tjerajući da novac od turista zarađuju radeći kao prosjaci, pantomimičari, žive statue, kažu u policiji.

Neke od žrtava sa sobom su u Španjolsku povele i svoju obitelj, a onda bi svi završili u pretrpanim sobama s katastrofalnim higijenskim i sigurnosnim uvjetima. Kad bi se neki od radnika razboljeli, prema njima bi članovi bande bili posebno nasilni tjerajući ih da, unatoč tome što se osjećaju loše, cijeli dan stoje na ulici, piše Daily Mail.

Jedna od žena koju su prisiljavali na prostituciju morala je raditi u noćnom klubu i bila je pod stalnim nadzorom vlasnika i njegovih suradnika. Drugu ženu neprestano je zlostavljao vođa organizacije, a prisiljavali su je i da uzima tablete koje izazivaju pobačaj. 

Među uhićenima i optuženima za trgovinu ljudima je dvoje rumunjskih državljana i jedna Kolumbijka. Vlasti su u potrazi za još troje ljudi koji se trenutačno nalaze izvan Španjolske. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...
DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost
IZ MINUTE U MINUTU

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori