Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
5 komentara

Obećali im posao pa ih tjerali da prose i rade kao prostitutke

Organizacija je odabirala siromašne ljude, najčešće s mentalnim problemima i lažno im obećavala dobar život u Španjolskoj. Potom su ih doveli i držali u neljudskim uvjetima...

Foto: Policia Nacional/Twitter
5 komentara

Španjolska policina razbila je bandu koja je trgovala ljudima. Njeni članovi žrtve su pronalazili u Rumunjskoj obećavajući im posao. Kad bi ih doveli u Španjolsku, tjerali bi ih da rade kao prosjaci ili žive statue na u blizini turističkih atrakcija. 

U policijskoj akciji u Santiago de Composteli oslobođeno je 10 ljudi. Među njima je bilo četvero muškaraca i šest žena koje su prisiljavali da rade i kao prostitutke. 

- Organizacija je odabirala siromašne ljude, najčešće s mentalnim problemima i lažno im obećavala dobar život u Španjolskoj. Potom su ih doveli i držali u neljudskim uvjetima tjerajući da novac od turista zarađuju radeći kao prosjaci, pantomimičari, žive statue, kažu u policiji.

Neke od žrtava sa sobom su u Španjolsku povele i svoju obitelj, a onda bi svi završili u pretrpanim sobama s katastrofalnim higijenskim i sigurnosnim uvjetima. Kad bi se neki od radnika razboljeli, prema njima bi članovi bande bili posebno nasilni tjerajući ih da, unatoč tome što se osjećaju loše, cijeli dan stoje na ulici, piše Daily Mail.

Jedna od žena koju su prisiljavali na prostituciju morala je raditi u noćnom klubu i bila je pod stalnim nadzorom vlasnika i njegovih suradnika. Drugu ženu neprestano je zlostavljao vođa organizacije, a prisiljavali su je i da uzima tablete koje izazivaju pobačaj. 

Među uhićenima i optuženima za trgovinu ljudima je dvoje rumunjskih državljana i jedna Kolumbijka. Vlasti su u potrazi za još troje ljudi koji se trenutačno nalaze izvan Španjolske. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message