Obavijesti

News

Komentari 252

Obećali su pravdu za Hainesa: Zaprijetili Obama i Cameron

Obećali su pravdu za Hainesa: Zaprijetili Obama i Cameron
4

Nakon objave snimke Davida Hainesa, hrvatskog zeta, Barack Obama i David Cameron poslali su oštre prijetnje ISIL-u i obećali ih dovesti pred lice pravde

VIDEO

Ubojstvo Davida Hainesa je "čin čistog zla ", rekao je britanski premijer David Cameron nakon smaknuća britanskog humanitarca (44). Cameron je dodao i da će učiniti sve što je moguće kako bi ulovili te ubojice i doveli ih pred lice pravde, piše BBC . Podsjećamo, Haines je oženjen Siščankom, a imao je dvoje djece i živio je u Hrvatskoj.

Nakon vijesti o objavi snimke, Cameron se hitno vratio u službenu rezidenciju, a za nedjelju je sazvao i hitan sastanak sa vojnim i sigurnosnim čelnicima, javlja AP.

Militanti islamističke države (ISIL) već su ubili dvoje američkih zarobljenika, a Hainesa su držali zatočenim od prošle godine, kad su ga zarobili u Siriji. Noćas su objavili kako su smaknuli Hainesa, a s nimka uključuje i prijetnju ubojstvom drugog britanskog zatočenika Alana Henninga. Na snimci Haines čita optužbe protiv zapadnih država, te imenuje Camerona, kojem poručuju da je svojevoljno ušao u koaliciju s Amerikom protiv Islamske države, kao i prethodnik Blair. Dodaje se da će cijenu platiti britanski narod.

VIDEO

U izjavi koju je objavio britanski Foreign Office, Hainesov brat Mike poručuje kako je David, otac dvoje djece, "bio i je voljen od cijele obitelji".

- David je bio najživlji oko svog humanitarnog rada. Radost i iščekivanje koje je imao oko posla koji je trebao raditi u Siriji za mene i obitelj su najbitniji dijelovi cijele ove tužne priče - rekao je brat. Iz Foreign Officea su u nedjelju poručili kako sve ukazuje da je snimka autentična.

Obama: 'SAD stoje uz Britaniju'

Hainesovo ubojstvo osudio je i američki predsjednik Barack Obama i poručio da će SAD stajati uz Veliku Britaniju u lovu na ubojice.

- Radit ćemo s Velikom Britanijom i koalicijom država u regiji i svijetu kako bi ove zločince doveli pred lice pravde, i kako bi smanjili i uništili ovu prijetnju - poručio je Obama, piše Telegraph .

Krvnik, koji govori engleskim jezikom s britanskim naglaskom, u snimci krivi Camerona što je udružio snage s Amerikancima, koji su u ratu s džihadistima te su protiv njih pokrenuli zračne napade u Iraku.

Australci šalju 600 vojnika

Australski premijer Tony Abbott najavio je noćas kako će poslati vojne snage u Ujedinjene Arapske Emirate kako bi dali svoj doprinos u borbi protiv ISIL-a u Iraku. Na službenu molbu SAD-a poslat će 600 ljudi, 400 iz zračnih snaga i 200 iz vojske, uključujući i specijalne snage. Australci su najavili i slanje vojnih zrakoplova i druge opreme, piše Guardian .

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 252
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...