Obavijesti

News

Komentari 791

Obećao da više neće... i sudac mu vratio vozačku dozvolu?!

Obećao da više neće... i sudac mu vratio vozačku dozvolu?!
5

Deni Župan (20) nije proveo ni mjesec dana u pritvoru. Pokosio je tri cure. Jedna je preminula, drugoj su amputirali nogu. On smije normalno voziti jer je dao obećanje

VIDEO

Anamaria Sabljak (15) i Margareta Sedlarević (15) još se liječe u zagrebačkim bolnicama. Anamaria se oporavlja, a Margareti su nažalost, morali amputirati desnu nogu. Ivona Srećković (15) nije izdržala preteške ozljede i nakon tri dana borbe je preminula. 

Na njih tri naletio je 25. travnja “bijesnim” BMW-om Deni Župan. 

Udario je u prozor kuće pa u grmlje te pokosio tri nedužne djevojke koje su se vraćale iz škole u Slavonskom Brodu. Završio je u pritvoru, iz kojeg su ga pustili prije desetak dana. 

Doznali smo da je, prije nego što ga je sudac odlučio pustiti uz jamčevinu, obećao da više nikad neće to učiniti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pretpostavlja se da su ta izjava, a vjerojatno i to što nije bio pijan u vrijeme nesreće, bili glavni razlozi zbog kojih sudac Mirko Svirčević nije tražio da mu oduzmu vozačku dozvolu. 

Može i dalje voziti kao da ništa nije bilo

To se kosi sa sučevom izjavom nakon određivanja jednomjesečnog pritvora, kad je naveo da je takvu odluku donio i zbog opasnosti od ponavljanja djela. 

Mladić, koji još nije procesuiran, nakon što je jednu djevojku automobilom ubio a dvije teško ozlijedio, može sjesti za upravljač automobila i voziti kao da ništa nije bilo. 

Sramotnom odlukom sudac je šokirao cijeli grad, ali i ljude diljem zemlje. 

- Sramotna je odluka suca. Pa zar jedan mladi život vrijedi samo 60.000 kuna? Sad će ispasti da su krive rupe na cesti. Zašto je on tako mlad vozio takav auto - samo su neki od komenatara koje se mogu čuti na svakom uglu u Slavonskom Brodu. 

'Mogu s njim raditi što hoće, ali moga djeteta više nema'

- Nikako nisam dobro i neću biti. Ne bih vam mogla to komentirati jer sam se na određeni način iz svega isključila. Mogu s njim raditi što god hoće, ali moga djeteta nema, rekla je Suzana Srećković, majka preminule djevojke. 

Ni u obitelji druge stradale djevojke nisu bili spremni komentirati puštanje Denija Župana na slobodu, kao niti to da u džepu još ima vozačku dozvolu, s kojom može sjesti u bilo čiji automobil te počiniti ovakvo ili slično djelo. 

Otac preživjele djevojke šokiran odlukom suca

– Iskreno ću vam reći da sam šokiran. Upravo se spremam ići svojem odvjetniku, moram se s njim konzultirati, očito je da će u ovom slučaju biti svega. Ono što je meni najvažnije je da je naša Anamaria, iako s teškim ozljedama, svakim danom sve bolje i bolje - rekao je Željko Sabljak, Anamarijin otac, i dodao kako je njegova kći izuzetno vesela djevojka i da su je svi zavoljeli. 

- Kad je ne boli, ona pjeva, smije se i šali se, no kad nastupe bolovi zbog ozljeda, onda je to strašno slušati. Zbog toga nastojimo stalno biti uz nju, razgovaramo o bilo čemu, samo da joj odvratimo misli od nesreće i onoga što je bilo - rekao je tata Željko. 

Margareti su morali amputirati desnu nogu

Margareta Sedlarević je u drugoj bolnici. Njoj su, nažalost, morali amputirati desnu nogu, a lijevu su uspjeli spasiti. Na mjestu amputacije obavili su i zahvate iz područja plastične kirurgije i taj dio pokrili umjetnom kožom jer je područje bilo preveliko da bi se na njega odmah transplantirala prava koža s drugog dijela tijela. Djevojka se sada dobro oporavlja. 

Na mjestu tragedije zakrpali rupu na cesti

Nakon više od mjesec dana u Cankarovoj ulici ništa se nije promijenilo, osim što je nekoliko dana nakon nesreće zakrpana rupa na početku ulice, koja je od mjesta nesreće udaljena više desetaka metara. 

- Sastao se Savjet za promet, donesene su neke odluke vezane za promet ne samo u Cankarovoj nego i u ostalim ulicama, posebno u blizini škola i vrtića. Uputit ću požurnicu da se taj problem riješi - rekao je Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 791
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina