Obavijesti

News

Komentari 340

Bebića HDZ nije zvao da skupa polože vijence Franji Tuđmanu

Bebića HDZ nije zvao da skupa polože vijence Franji Tuđmanu
18

Možda su me zaboravili pozvati, rekao je Luka Bebić na Mirogoju. Kosor kaže da je Tuđman ostao primjer domoljublja, a Darko Milinović je imao broš s Tuđmanom

VIDEO

Povodom 12. godišnjice od smrti prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana vodstvo HDZ-a položilo je vijence i zapalilo svijeće na njegovu grobu na Mirogoju. Uz njih to je učinio i Luka Bebić kao predsjednik Sabora, no on nije došao s kolegama iz stranke, već kasnije.

- Možda su me zaboravili pozvati - rekao je Bebić i dodao da se ne ljuti.

- Poslije svega to je pitanje odnosa, pijeteta, razumijevanja, demokracije, podnošenja i nekih loših posljedica - rekao je Luka Bebić.

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor rekla je na komemoraciji u Preporodnoj dvorani palače Narodnog doma da je Franjo Tuđman bio i ostao u hrvatskom narodu primjer domoljublja koji treba slijediti. Naglasila je kako je to obveza svih nas. 

- Okupili smo se kako bismo se još jednom čvrsto primili za ruke i rekli da ćemo znati živjeti onu Tuđmanovu da Hrvatsku ne damo nizašto - rekla je Kosor. Istaknula je i kako je Tuđman bio vizionar i državnik puno prije nego je postao prvi hrvatski predsjednik. 

Godišnjicu je u petak obilježila i Udruga za hrvatski identitet i prosperitet svečanom akademijom i predstavljanjem zbornika Pamćenje i suvremenost.

Jarnjak: Tuđman nije želio državu u kojoj će vladati jedna stranka

Tuđman je bio veliki čovjek i državnik i uvelike je zaslužan za stvaranje hrvatske države. Uvijek je govorio da Hrvatska mora biti članica EU, ali da bude za stolom za kojim se odlučuje, a ne da bude samo čimbenik, a da drugi odlučuju umjesto nje, rekao je Ivan Jarnjak nakon polaganja vijenca kod spomenika dr. Franji Tuđmanu, povodom obilježavanja 12. obljetnice njegove smrti.

Uz predstavnike HDZ-a i Zaklade hrvatskog državnog zavjeta, svijeće su zapalili i članovi HVIDR-e iz Krapine. Na kraju svog obraćanja javnosti, Jarnjak se osvrnuo i na izborni rezultat HDZ-a, istaknuvši da je Tuđman stvorio jaku stranku, i nije želio Hrvatsku u kojoj će vladati samo jedna stranka, nego da građani odlučuju o tome tko će ih voditi. 

Rekao je da je teško da bilo koja stranka i u Europi, nakon dva mandata dobije i treći te dodao da je stranka u krizi, ali je HDZ  velika i jaka stranka koja znati kako iz nje izaći. 

- Građani su ovaj put odlučili glasati kako su glasali, nadamo se da će na sljedećim izborima odlučiti drugačije, pa ćemo mi biti zadovoljniji - rekao je na kraju Jarnjak, te naglasio da je on dokazao da nije kriv za aferu u HDZ-u, te da se nada da će HDZ kao stranka dokazati da nije kriva za malverzacije pojedinaca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 340
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...