News

Komentari 11

'Obilježavanje 'Oluje' postalo je parada u čast vladajućoj eliti'

'Obilježavanje 'Oluje' postalo je parada u čast vladajućoj eliti'

Iz Domovinskog pokreta u subotu su ocijenili da se obilježavanje vojnoredarstvene akcije 'Oluja' pretvorilo u 'običnu paradu u čast vladajućoj političkoj eliti'

Skoro sve obljetnice prilagođene su političkoj eliti koja sebe stavlja u prvi plan, dok se branitelje marginalizira i stavlja sa strane, ocijenili su iz DP-a i dodali kako tomu svjedoče brojne provjere ljudi na svakom koraku, a na središnju svečanost na stadionu NK Dinara moglo se ući isključivo s akreditacijama.

To je, istaknuli su, stvorilo ogorčenost kod brojnih branitelja, pa su tako oni koji su dobili pozivnicu odbili sudjelovati u službenom djelu što je rezultiralo praznim stadionom i predstavom za šačicu ljudi.

DP: Branitelji su tretirani kao teroristi, BUZ: Plenković treba smijeniti potpredsjednicu Vlade Šimpragu

- Kako ćemo slaviti i veseliti se, kada su oni koji su donijeli slobodu tretirani kao teroristi - upitali su iz DP-a i ustvrdili da se, očigledno, takva događanja i obljetnice žele što više obezvrijediti, kako bi na njih dolazilo što manje ljudi, a možda na kraju i ukinuti, "kako bi koalicija bila stabilna".

Iz Bloka umirovljenici zajedno zatražili su od premijera Plenkovića da smijeni potpredsjednicu Vlade Anju Šimpragu iz SDSS-a jer "nakon jučerašnjeg bojkota obilježavanja VRO Oluja, SDSS više nema nikakvo moralno ni političko pravo participirati u demokratski izabranoj vlasti RH".

- U demokratskoj Hrvatskoj ne može nitko biti član Vlade ili koalicijski partner onoga tko je na vlasti ako nema minimum poštovanja prema nekim svetinjama države u kojoj živi, a Domovinski rat je sasvim sigurno jedna od tih svetinja - istaknuli su iz BUZ-a.

Najčitaniji članci