Obavijesti

News

Komentari 141

Obitelj na čekanju: 'Struju nam ne daju, a platili smo priključak'

Obitelj na čekanju: 'Struju nam ne daju,  a platili smo priključak'
3

Mjesecima žive u nemogućim uvjetima: Iako su struju obitelji Jerković trebali priključiti do 14. listopada, u sinjskom HEP-u to odgađaju jer nemaju kabela

VIDEO

Marinko Jerković (43) uselio se u kuću u Dicmu još početkom rujna, a sinjski HEP odbija mu uključiti struju. Sa suprugom Kristinom (35) i troje djece već mjesecima živi u nemogućim uvjetima. 

Ugovor s HEP-om sklopio je 30. kolovoza, a 14. rujna uplatio cijeli iznos za priključak. Iako u ugovoru piše da mu HEP u roku od 30 dana, dakle do 14. listopada, mora priključiti struju, to još nisu učinili. 

Sad je već postalo hladno, spavamo u jaknama, djeca uče pod voštanicama, a supruga ih kupa tako da grije vodu na plinskom štednjaku, ogorčen je Marinko Jerković

- Sad je već postalo hladno, spavamo u jaknama, djeca uče pod voštanicama, a supruga ih kupa tako da grije vodu na plinskom štednjaku. Rekli su mi susjedi: ‘Ispeci janje ili odnesi direktoru plavu kuvertu i priključit će te već sutradan’ - ogorčen je Jerković. 

Platio je nešto manje od 10.000 kuna, što uključuje sve troškove, a platio je i atest. 

- Iako su odavno prošli svi rokovi, i dalje zavlače. Prvo su govorili da nemaju kabela i ormarića. Onda su mi dali ormarić i rekli da će doći s kabelima sljedeći tjedan. Pa sljedeći i tako do danas - priča Jerković. 

U sinjskom HEP-u kažu kako je problem u materijalu. 

- Ima još nekoliko stranaka koje su na redu i prije Jerkovića, ali nismo imali materijala. To smo riješili i Jerkovići su na redu sljedeći tjedan - kaže Dražen Šabić, direktor sinjskog HEP-a. 

- Tvrdili su da nemaju ormarića, pa su ga dali nakon mog inzistiranja. Pouzdano znam i da su cijelo vrijeme imali i dovoljno kabela - ljuti se Jerković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 141
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)