Obavijesti

News

Komentari 181

Imaju 80 godina i iz Slavonije su otišli u Irsku: 'Sve za djecu'

Imaju 80 godina i iz Slavonije su otišli u Irsku: 'Sve za djecu'
2

NE ŽELE BITI SAMI: Sin im godinama živi u Švicarskoj, a kći se prošle godine s obitelji iz Osijeka odselila u Dublin. Milan (80) i Ljubica (80) otišli su za njima

VIDEO

Osječani Milan (80) i Ljubica (80) Ivanković vjerojatno su najstariji par koji je unazad nekoliko mjeseci iz Hrvatske otišao u inozemstvo. Kako ne bi bili razdvojeni od svoje djece i unučadi, Ivankovići su spakirali kofere i preselili se u irsku prijestolnicu Dublin. Na aerodrom su sletjeli u kolovozu prošle godine i to im je bio prvi let avionom u životu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Milan (80) i Ljubica (80): Zbog djece smo se preselili u Irsku Reporter: Mihael Hnatysyn

Posted by 24sata on Monday, April 3, 2017


- Obično se ljudi u inozemstvo sele trbuhom za kruhom, a mi smo došli glavom za svojom djecom. Oni su stigli u Irsku dva mjeseca prije nas i, što bi se reklo, pripremili nam teren. Nismo htjeli živjeti daleko od njih jer su nam jako nedostajali kad su napustili Osijek - rekao je djed Milan.

Dugo su o svemu razmišljali

Iako je u 80. godini domovinu zamijenio životom u Dublinu, djed Milan se ne žali.



- Svakog radnog dana najmlađu unuku vodim u školu. Dok djeca rade, kuham ručak i lijepo mi je ovdje - dodao je Slavonac.
No kako bi se odlučili na selidbu bilo ih je, otkrio nam je vremešni par, potrebno nagovarati gotovo godinu dana. Prva je popustila baka Ljubica, a na njenu zamolbu pristao je i Milan.

- Nismo htjeli ostati sami u Hrvatskoj. Imamo još jednog sina koji je više od 30 godina u Švicarskoj - kažu složno.
Milanova i Ljubičina kći Natalija sa suprugom Mariom radi u IT sektoru, dok unuke Lea (16), Iva (15) i Sara (8) idu u osnovnu i srednju školu.

- Živimo nedaleko od centra grada. Iako nam nedostaju naši vršnjaci i prijatelji, redovito se čujemo telefonom, a koristimo i Facebook. Ipak, ne vjerujemo da ćemo ove godine dolaziti u Hrvatsku. Engleski jezik još ne znamo, ali ga polako učimo - pojasnili su umirovljenici.

Počeli su učiti engleski jezik

I djed Milan i njegova supruga za Irce imaju samo riječi hvale. Složno govore da su jako slični Hrvatima te da su ljubazni i uvijek ih pozdravljaju na ulici putem do trgovine. Milan je već 25 godina u mirovini, a u životu je, tvrdi, radio svašta - od običnog radnika pa do zamjenika direktora.

- Susreli smo se i s predsjednicom. Kad je čula da smo se preselili s 80 godina, rekla nam je da je bitno kako se čovjek osjeća, a ne koliko ima godina. Slažem se s njom - smije se Slavonac Milan koji upravo Kolindu Grabar-Kitarović ističe kao omiljenu političarku.

- Simpatična mi je od dana kad sam čuo i pročitao da zna promijeniti osigurač od struje. Inače mi političari nisu previše zanimljivi, ali ona je draga - zaključio je Milan.

Ivankovići su u Irskoj sreli i predsjednicu Grabar-Kitarović

Milan i Ljubica u centru Dublina susreli su se i s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović prilikom njezina posjeta zajednici Hrvata u Irskoj. Predsjednica je upoznala i njihovu unučad te kćer i zeta. Kad je čula koliko godina imaju, predsjednica je rekla da godine nisu važne, nego kako se oni osjećaju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 181
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa