Obavijesti

News

Komentari 5

Obitelj nestalih putnika i dalje uvjerena da su im voljeni živi

Obitelj nestalih putnika i dalje uvjerena da su im voljeni živi
6

Iako prethodnih osam urona nisu dali nikakve rezultate, u utorak je opet zaronila robotska podmornica. Pretražili su već dvije trećine zacrtanog podmorja oceana

VIDEO

Kineski rođaci nestalih putnika malezijskog zrakoplova MH370 plakali su, preklinjali i kleli malezijske diplomate u Pekingu u ponedjeljak. Otišli su na sastanak u hotel očekujući izvješće tehničkih stručnjaka. Međutim, pukli su od bijesa nakon što su dužnosnici rekli kako je došlo do promjene plana.

Nije bilo izvješća.

- U ovom trenutku ne znamo jesu li živi ili mrtvi. Niste nam dali ni jedan direktni dokaz o mjestu na kojem se nalaze. Želimo naše voljene nazad - rekao je otac nestale putnice. Nije jedini.

U Kuala Lumpuru Nur Laila Ngah čeka svog supruga Wana Swaida Ismaila, koji je jedan od članova posade.

- Emotivno, imam uspona i padova. Ponekad sam dobro, ponekad tako-tako, a najviše sam tužna - rekla je. Par je uskoro trebao proslaviti 13. godišnjicu braka, a imaju troje djece. Posljednje što ga je pitala prije puta bilo je:

- Hoćemo li imati i narednih 13 godina. Rekao mi je 'naravno' - rekla je i dodala kako su djeca uvjerena da će se otac vratiti. Obitelji su uvjerene kako je avion otet i da su putnici još živi. Ne mogu vjerovati da je more samo tako progutalo avion. 

Ipak, 46 dana nakon nestanka aviona koji je 8. ožujka letio iz Kuala Lumpura za Peking s 239 ljudi, nade je malo. Robotska podmornica sprema se za novi uron u utorak iako prethodnih osam nije dalo nikakvih rezultata. Bluefin-21 pretražio je dvije trećine planiranog područja. Međutim, Australci, koji vode potragu, kažu kako to nije jedini fokus potrage iako je glavni.

U utorak je poletjelo deset aviona i isplovilo deset brodova. Međutim, avioni su brzo morali sletjeti zbog velikog tropskog ciklona Jacka, piše CNN.

Avion je možda ipak negdje sletio? 

Izvori tvrde kako timovi koji traže nestali malezijski avion sada vjeruju da je možda ipak negdje sletio. Ako u narednih nekoliko dana ne pronađu olupinu zrakoplova Boeing 777, možda će promijeniti fokus potrage.

- Možda ćemo se uskoro morati regrupirati - rekao je izbor za New Straits Times. Izvor ne navodi ni jednu konkretnu zemlju gdje je avion mogao sletjeti ili srušiti se. 

Daily Mail već je ranije izvještavao kako su seljani iz istočne Malezije prijavili policiji avion koji je nisko i brzo letio u vrijeme kada je nestao let MH370. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije