News

Komentari 0

Obitelj se zarazila koronom pa je učiteljica odlučila preuzeti brigu nad tek rođenom bebom

Obitelj se zarazila koronom pa je učiteljica odlučila preuzeti brigu nad tek rođenom bebom

Učiteljica engleskog iz Conneticuta pokazala je veliko srce. Budući da se cijela obitelj jednog njezinog učenika, uključujući trudnu majku, zarazila koronom, učiteljica je uskočila u pomoć i preuzela brigu nad bebom.

Lijepa gesta učiteljice Luciane Lire iz Conneticuta ovih je dana obišla svijet. Naime, učiteljica je uskočila u pomoć obitelji jednog njenog učenika koja se zarazila koronom, i odlučila preuzeti brigu nad tek rođenom bebom, prenosi ABC News.

Trudnica i majka jednog od Lucianinih učenika prvog razreda osnovne škole Hart Magnet u Stamfordu, zarazila se korona virusom i rodila svoje drugo dijete. 

Kasnije su ispostavilo da su koronom zaraženi i ostali članovi obitelji te da se nitko ne može brinuti o tek rođenoj bebi. 

Majka je nakon poroda bila u lošem stanju te je morala biti intubirana nekoliko tjedana. Iako suprug nije mogao svjedočiti porodu svog sina, cijeli je proces gledao preko video aplikacije.

Kako se nitko od članova obitelji nije mogao pobrinuti za dijete, učiteljica Lira je velikodušno pomogla obitelji zaraženoj korona virusom. 

U jednoj Facebook objavi, Lirin je prijatelj da Lira nije oklijevala i odmah prihvatila dijete pod svoje.

- Luciana nije dobro poznavala obitelj. Bila je učiteljica engleskog njihovom 7-godišnjem sinu i upoznala je obitelj na početku školske godine. Iako su skoro pa bili stranci, Lira je bez oklijevanja odlučila pomoći obitelji i učiniti dobro djelo - napisao je Lirin prijatelj u Facebook objavi.

Lira će se nastaviti brinuti za dijete sve dok se cijela obitelj ne oporavi i bude testirana negativno na korona virus. 

- Ovo je prekrasno iskustvo, drago mi je da je obitelj u meni prepoznala osobu od povjerenja. Nije mi nikakav problem brinuti se za malenog, dapače uživam u tome i istovremeno predajem svojim učenicima od kuće - rekla je Lira. 

 

Najčitaniji članci