Obavijesti

News

Komentari 318

'Slovenac koji nam želi prodati kuću, već ju je prodao nekome'

'Slovenac koji nam želi prodati kuću, već ju je prodao nekome'
3

Odvjetnik zadarske obitelji Zvonimir Hodak otkrio je kako je Blaž Sotlar još u veljači prodao kuću jednoj Slovenki za 40.000 eura. Sad od njih traži 90.000 eura za otkup

VIDEO

Obitelji Vukić iz zadarskih Arbanasa u srijedu istječe rok koji im je vlasnik Boškarija gradnje Blaž Sotlar dao da isele iz kuće. No, u međuvremenu se ispostavilo da on uopće nije vlasnik kuće. 

- Blaž Sotlar i njegova firma u veljači ove godine sklopili su kupoprodajni ugovor sa slovenskom državljankom Urškom Kos kojoj su za 300.000 kuna (oko 40.000 eura) prodali našu kuću iz koje smo izbačeni 8. studenoga - rekla je novinarima Tina Vukić Karađole. 

Vukići upozoravaju kako su nakon deložacije vraćeni u kuću pod uvjetom da se isele u roku od 20 dana, a Sotlar im je ponudio da otkupe kuću za 90.000 Eura, iako zapravo nije više bio njezin vlasnik.

- Mi smo prevareni. Ja sam se i u subotu čula s njim pokušavajući spustiti cijenu na 70.000 eura. On je ustrajao na tome da će je prodati za 90.000, nama ili nekome drugome. Ne samo da je nas prevario, nego je oštetio i državni proračun, jer su dvaput na deložaciji angažirane jake policijske snage. Pitam se tko nakon ovoga više uopće može imati povjerenja u naše institucije - rekla je Tina Vukić-Karađole. 

Vukići i dalje osporavaju i cijeli ovršni postupak te dražbu na kojoj je Sotlar kupio kuću za 40.000 eura smatrajući sve protuzakonitim. Zbog toga traže preispitivanje svih odluka i vraćanje postupka na početak. Vukići se pozivaju i na Opći porezni zakon, koji propisuje da se ne može ići u prisilnu naplatu prodajom jedinoga doma. Obitelj Vukić uvjerena je kako u srijedu neće morati iseliti. Tako im je rekao odvjetnik Zvonimir Hodak, koji ih zastupa besplatno. On smatra da nova vlasnica mora podnijeti novi zahtjev za deložaciju. 

- Kako to da nitko u ovršnom odjelu zadarskoga Općinskoga suda prije deložacije nije provjerio vlasničke knjige i tko je zapravo vlasnik kuće - pitaju se Vukići. 

Ogorčeni na hrvatsko pravosuđe, uvjereni su da su žrtve organiziranoga kriminala. 

Općinski sud u Zadru pere ruke od svega, a u priopćenju medijima se tvrdi kako sud nije znao niti je dužan znati i provjeravati tko je vlasnik kuće u trenutku deložacije, jer se postupalo po pravomoćnom ovršnom rješenju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 318
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'
MAGNITUDA 4,3 PO RICHTERU

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'

''Prilično jako podrhtavanje'', ''Grunulo jako i dobro zatreslo'', ''Probudilo me'' - samo su neki od komentara na aplikaciji za prijavljivanje potresa