Obavijesti

News

Komentari 36

Obitelji i tisuće oprostili se od žrtava terorističkih napada

Obitelji i tisuće oprostili se od žrtava terorističkih napada
18

Četvero Židova koji su stradali u napadu na parišku košer trgovinu sahranjeno je u utorak u blizini Tel Aviva. U Parizu je, pak, pokopano troje ubijenih policajaca

VIDEO

Četvero Židova koji su stradali u napadu na parišku košer trgovinu prošlog tjedna, sahranjeno je u utorak u blizini Tel Aviva na privatnoj ceremoniji, javlja Daily Mail.

Pokretanje videa...

24sataTV 02:04

Yohan Cohen, Yoav Hattab, Francois-Michel Saada i Phillipe Braham žrtve su koje je Amedy Coulibaly držao kao taoce, a potom ubio. Lijesove ubijenih pratili su članovi ožalošćenih obitelji te tisuće prijatelja i građana.

- Postoji vrijeme za suze, postoji vrijeme za pitanja i postoji vrijeme za odgovor. Sada je vrijeme za suze, ali doći će trenutak kad ćemo odgovoriti - poručile su obitelji stradalih.

Podsjetimo, u protuterorističkoj akciji francuski specijalci ubili su otmičara. On je, neposredno prije smrti, tijekom telefonskog poziva jednoj francuskoj televiziji, izjavio da j e sinhronizirao svoju akciju s braćom Kouachi , dvojicom džihadista optuženih za ubojstva u sjedištu pariškog tjednika Charlie Hebdo.

U Parizu pokopani poginuli policajci

Istovremeno, u Parizu je pokopano troje policajaca koji su ubijeni tijekom nedavnih terorističkih napada u Francuskoj. Ceremoniji su uz obitelji žrtava, nazočile i tisuće građana, kolega policajaca te predsjednik Francois Hollande.

Braća Kouachi su u napadu na satirički časopis Charlie Hebdo prošle srijede ubili Francka Brinsolara (49), policajca koji je osobno dodijeljen za čuvanje glavnom uredniku tog časopisa, Stephaneu Charbonnieru.

Ahmeda Merabeta , 40-godišnjeg Muslimana, braća Kouachi hladnokrvno su ubila netom nakon masakra u redakciji, dok je ležao na pločniku.  Uz dvoje policajaca, u pokolju je ubijeno i 10 novinara satiričkog časopisa.

Posljednja žrtva je Clarissa Jean-Phillipe (27), koju je islamist Coulibaly,otmičar iz košer trgovine, ubio u pucnjavi prošlog četvrtka u Montrougeu, predgrađu Pariza. Ona je od rana zadobivenih u pucnjavi preminula u bolnici.

REUTERS/PIXSELL





Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...
VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.