Obavijesti

News

Komentari 9

Obitelji ubijenih: Nismo sretni, naručitelj je i dalje na slobodi

Anka, sestra Ive Pukanića, pratila je čitanje presude na Županijskom sudu. Brat Nike Franjića, Antun, ističe da je ovom presudom ubijena demokracija u Hrvatskoj

VIDEO

Presudu su slušali Pukanićevi otac i sestra, kao i rodbina optuženih.

- Kad izađu iz zatvora, mogu to još jednom ponoviti - rekla je razočarana presudom Pukanićeva sestra Anka. Novinar Berislav Jelinić, Pukanićev dugogodišnji suradnik, smatra da je presuda zadovoljavajuća što se tiče počinitelja, no da je neprimjerena u odnosu na poticatelja Slobodana Đurovića Kardinala.

Antun Franjić, brat ubijenog Nike Franjića, nakon presude bratovim ubojicama tvrdi da “gospodar života i smrti ponovo jaše”.

- Već nakon onakve presude ubojicama mladoga Luke Ritza rekao sam majci da ni mi nećemo dočekati pravednu presudu za Nikine ubojice. Cijeli postupak su namjerno ubrzali da bi se prikrio naručitelj. Onaj tko je bitan i tko je sve naručio još je slobodan! S druge strane, ne mogu vjerovati da je Đurović dobio samo 15 godina - kaže Antun Franjić i dodaje da su “podbacili pravosuđe, policija i tajne službe” jer su dopustili da “takvi kriminalci dođu u Hrvatsku i naprave to što su napravili”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ovakvom presudom u Hrvatskoj je ubijena demokracija, narod je zastrašen i morat će paziti što će ubuduće pričati - zaključuje Antun Franjić. Presudom nisu zadovoljni ni odvjetnici optuženih ni zamjenik ravnatelja Uskoka.

- Sudsko vijeće ušlo je u pravnu kvalifikaciju. I dalje smatram da je riječ o zločinačkoj organizaciji - tvrdi Slobodan Šašić, zamjenik ravnatelja Uskoka. Hrvoje Korša, odvjetnik Roberta Matanića, smatra da je presuda neka vrsta kompromisa:

- Robert je prikazan kao glavni organizator svega i, po mom mišljenju, sud mu je onda trebao dati maksimalnu kaznu - rekao je Korša. Željko Žganjer, branitelj Slobodana Đurovića, rekao je da je presuda u odnosu na njegova klijenta neodrživa: 

- Pokušat ćemo u to uvjeriti Vrhovni sud - tvrdi Žganjer.

'Cilj je naći naručitelja ubojstva'

Tomislav Karamarko, ministar policije, je rekao za NovuTV kako je zadovoljan osudama za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića. Dodao je kako je to prvi čin  te kako im je cilj naći naručitelje ubojstva. Kaže i kako je Hrvatska riješila tko je izvršitelj i organizator, a u Beogradu se vodi proces koji bi mogao dovesti do rješenja slučaja. Na pitanje da li se osjeća odgovornim za moguće propuste jer je u vrijeme planiranja atentata bio na čelu tajnih službi, Karamarko kaže kako je o tome već dao izjave. Napominje i kako je teško kontrolirati tranziciju ljudi preko granice kada nema viznog režima kao što ga nemamo s BIH i Srbijom, a imamo granicu od 1000 km. 

Šestorku osudili na ukupno 150 godina zatvora

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a