Obavijesti

News

Objava ispravka na temelju presude Općinskog suda u Novom Zagrebu Pn-91/2018

Objava ispravka na temelju presude Općinskog suda u Novom Zagrebu Pn-91/2018

VIDEO

"Poštovani, Javljamo Vam se u svojstvu punomoćnika trgovačkog društva BOSO d.o.o., Vinkovci, Hansa Dietricha Genschera 22/B, OIB: 91958721295, a vezano uz informacije koje su u odnosu na navedeno društvo objavljene dana 15.03.2018. godine na portalu www.24sata.hr u članku pod naslovom "Slučaj Dujmić: Boso laže! Tužio nas je za klevetu još u veljači" te dana 16.03.2018. godine na str. 10. tiskovine "24sata" u članku pod naslovom "Boso laže! Podnio je tužbu za klevetu, a tvrdi da nije…". S obzirom da su u navedenim člancima, istovjetnog sadržaja ali drugih naslova, u odnosu na trgovačko društvo BOSO d.o.o. iznesene netočne informacije, ovim putem zahtijevamo da u odnosu na takve informacije sukladno odredbama čl. 40. Zakona o medijima objavite ovaj ispravak, bez promjena i dopuna, na način propisan odredbama 41. Zakona, kako slijedi:

Nije točno da bi gđa. Ivanka Dujmić dobila otkaz jer je 1. srpnja 2016. godine progovorila o mobbingu koji je svakodnevno doživljavala na radnom mjestu u trgovinu, niti da bi ju nakon njezinog povratka na posao ignorirali, niti da bi morala raditi napamet, bez direktnih uputa, niti da bi BOSO d.o.o. samo čekao njezinu pogrešku pa da joj da otkaz, niti da BOSO d.o.o. 2 Poslovni broj: 77 Pn-91/2018-27 nema namjeru prestati maltretirati gđu. Dujmić, niti da bi BOSO d.o.o. podnijelo privatnu tužbu protiv gđe. Dujmić radi kaznenog djela klevete. Točno je kako je odluka o otkazu ugovora o radu gđa. Ivanke Dujmić donesena sukladno čl. 115. st. 1. toč. 1. Zakona o radu zbog prestanka potrebe za obavljanjem posla zbog gospodarskih i organizacijskih razloga odnosno zbog zatvaranja poslovne jedinice u kojoj je, između ostalog, radila i gđa. Dujmić.

Točno je i da je nakon donošenja odluke o otkazu BOSO d.o.o. sukladno odredbi čl. 115. st. 6. Zakona o radu gđi. Ivanki Dujmić ponudilo sklapanje ugovora o radu za obavljanje istovrsnih poslova u poslovnoj jedinici u Viškovcima, uz naknadu svih putnih troškova, a koju ponudu je gđa. Dujmić odbila. Također je točno i da je po pravomoćnosti presude Općinskog suda u Vukovaru gđa. Dujmić vraćena na posao u poslovnici najbližu njenoj adresi stanovanja te je pritom dobila svu potrebnu potporu od svog poslovođe i drugih radnika, kao i isplatu svih dužnih iznosa s naslova naknade plaće. Nakon dva dana provedena na radnom mjestu gđa. Dujmić je otvorila bolovanje te se poslovođi zahvalila na prethodno ukazanom razumijevanju i potpori.

Navedeno je na upit gđe. Romane Bilešić bilo izričito napomenuto i u odgovoru društva BOSO d.o.o. prije same objave spornih članaka, međutim, unatoč tome, isto u člancima nije konstatirano kao dio odgovora BOSO d.o.o. Kako sukladno odredbi čl. 24. st. 2. Zakona o medijima glavni urednik odgovara za sve objavljene informacije, pri čemu se odgovornost glavnog urednika odnosi i na uredničku obradu objavljene informacije (izbor naslova, podnaslova, testa ispod fotografije i slično), ovim putem zahtijevamo objavljivanje ovog ispravka netočne informacije, na način na koji je to i propisano odredbama čl. 41. Zakona o medijima, te uklanjanje članka pod naslovom "Slučaj Dujmić: Boso laže! tužio nas je za klevetu još u veljači" s portala www.24sata.hr, te nakon izvršene objave ukloniti članak pod naslovom "Slučaj Dujmić: Boso laže! Tužio nas je za klevetu još u veljači" s portala www.24sata.hr, u roku od 8 dana, pod prijetnjom ovrhe."

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović