Obavijesti

News

Komentari 145

Objavio na Facebooku: Miroslav Škoro registrirao svoju stranku

Objavio na Facebooku: Miroslav Škoro registrirao svoju stranku
1

Domovinski pokret primio je od Ministarstva uprave rješenje o upisu u registar političkih stranaka u Republici Hrvatskoj. Poštujući mjere za suzbijanje koronavirusa, kaže Škoro

VIDEO

Stranka Miroslava Škore - Domovinski pokret - od Ministarstva uprave primila je rješenje o upisu u registar političkih stranaka u Republici Hrvatskoj, postavši tako 168. djelatna stranka u Hrvatskoj.

Škoro pjevao 'Heroji ne plaču' za sve liječnike, sestre, vojnike
Škoro pjevao 'Heroji ne plaču' za sve liječnike, sestre, vojnike

"Domovinski pokret primio je od Ministarstva uprave rješenje o upisu u registar političkih stranaka u Republici Hrvatskoj" objavio je Škoro na Facebooku u petak uvečer. "Poštujući mjere za suzbijanje koronavirusa, djelovanje ćemo u što većem obujmu organizirati putem digitalnih platformi". Dodaje kako je "dobrodošao svatko kome je ispred svega interes Hrvatske, a ne njegov vlastiti interes".
Oko Škorine stranke je puno  nepoznanica. Ona bi trebala okupljati sva što je desnije od HDZ-a, no kako je riječ o stranci a ne koaliciji ili političkom pokretu, računovodstvo će voditi Škorini ljudi. Oko toga je već u fazi dogovaranja bilo dosta rasprava jer je onaj tko drži blagajnu ujedno i najmoćniji, a taj dijeli i novac koji stranci dolazi iz proračuna. Most je na predsjedničkim izborima podržao Škoru ali je teško očekivati da se utope u novu stranku. Škori je podršku dala Ruža Tomašić. Napustio ga je glasnogovornik Mate Mijić, no uživa podršku Velimira Bujanca, kingmakera desnice koji je, uz Matu Radeljića, bio najvažnija babica Škorina drugog političkog rođenja.

Škoro zaradi 700.000 kuna, pa parking više neće naplaćivati
Škoro zaradi 700.000 kuna, pa parking više neće naplaćivati

Prema predkoronarnim političkim računicama, pobjeda Andreja Plenkovića  u HDZ-u trebala je ići na ruku Škori, jer bi se HDZ-ova desnica prebacila u njegove redove. No, korona, nagli uspon Vilija Beroša, brz paket gospodarskih mjera za pomoć gospodarstvu i, općenito, solidno rukovođenje vanrednom situacijom.- od Stožera civilne zaštite do vlade -promijenili su stanje stvari. Parking na kojemu je ispred zagrebačke bolnice naplaćivao 15 kuna po satu bolesnicima Škoro je odlučio učiniti besplatnim tek nakon što ga je pogodila lavina javnih kritika a iznova su krenule i novinske priče o tome kako je Škoro do osnivanja Domovinskog pokreta nešto drugačije vrednovao interese - najprije vlastiti, pa onda nacionalni. Tvrdnju kako Škoro i HDZ ovih dana intenzivno pregovaraju ispod stola, o budućoj koaliciji - jer bi Škoro, uspije li dobiti veliki broj mandata mogao biti ključni HDZ-ov koalicijski partner, u HDZ-u negiraju. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 145
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović