Obavijesti

News

Komentari 324

Objavljena 'gay karta' Europe, Hrvatska je visoko na ljestvici

PRAVA I SLOBODE: Homoseksualci imaju najviše prava na Malti. Hrvatska je na 11. mjestu i najviše je rangirana od svih zemalja u regiji. Švedska je znatno pala na ljestvici...

VIDEO

Europa se općenito smatra gay-friendly kontinentom, odnosno prijateljskim naklonjenim LGBT zajednici. Ipak, ne može se reći da je u svim dijelovima Europe tako. 

Godišnja lista jednakosti organizacije ILGA pokazuje u kojim zemljama  LGBT  osobe imaju najveća prava. Hrvatska je na visokom 11. mjestu sa 62,36 posto jednakosti.

Kazalo:

Na prvom je mjestu Malta s 88 posto jednakosti, a ispred Hrvatske su još Norveška, Ujedinjeno Kraljevstvo, Belgija, Francuska, Portugal, Finska, Danska, Španjolska i Nizozemska.

Iza Hrvatske je Švedska koja je prije četiri godine bila na četvrtom mjestu i bila je najbolje plasirana među skandinavskim zemljama no to je mjesto izgubila jer transrodne osobe moraju prvo kirurški promijeniti spol kako bi mogle promijeniti lime na osobnim dokumentima.  

Što se naše regije tiče sve zemlje su na listi iza Hrvatske. Slovenija je na 20. mjestu, Crna Gora na 21., BiH na 25., Kosovo je na 27., a Srbija na 28. mjestu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 324
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.