Obavijesti

News

Komentari 268

Objavljena snimka napada na mlade Srbe u Vukovaru

Objavljena snimka napada na mlade Srbe u Vukovaru

Nakon što smo vidjeli da će nas udariti, htjeli smo pobjeći, a oni su vikali za nama, jedan me je oslovio prezimenom, dok su nam ostali vikali da smo Delije, ispričao je jedan od napadnutih

VIDEO

Četvorica mladih Srba napadnuta su jučer navečer oko 23 sata u Vukovaru, a predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac danas je na konferenciji za medije rekao da je incident posljednji u nizu kontinuiranih organiziranih napada na građane srpske nacionalnosti. Na videosnimci napada koju su dobile Novosti vidi se kako nekoliko osoba ulazi u automobil, čini se da ih je najmanje četiri, a nedaleko od njih se nalazi nešto veća skupina mladića. 

Dok spomenute osobe ulaze u automobil, mladići iz skupine im se približavaju, okružuju automobil i otvaraju stražnja i prednja vrata, udarajući rukama i nogama one koji su unutra. Iako vozač pokreće automobil, jedan napadač i dalje udara osobu na stražnjem sjedalu, sve dok automobil ne uspije otići.

To je već treći napad u tri dana u Vukovaru, kako je novinarima danas rekao Pupovac. Prvi napad, kako piše portal Srbi.hr, dogodio se u ponedjeljak popodne kada je nekoliko muškaraca presrelo 21-godišnjeg Srbina iz Vukovara koji im je uspio pobjeći.

‘Izašao sam kupiti cigarete na trafici kada sam prepoznao jednog pripadnika vukovarskih Bad Blue Boysa koji me je počeo prozivati. Kada sam ga pitao dokle će me proganjati iz jednog auta su izašla dva-tri momka sa teleskopima, ali su svi ubrzo ušli u auto i otišli. Napadali su me već pet-šest puta. Jednom su me presreli kada sam sa trudnom suprugom izlazio iz policijske postaje nakon što smo vadili dokumente. Rekli su mi da slobodno dođem, da se ne moram bojati, ali sam znao da će mi pratiti automobil pa sam se vratio u policiju gdje su mi rekli da ne mogu ništa učiniti ukoliko se nešto konkretno ne dogodi. Zato ovaj napad nisam ni prijavio’, rekao je za Srbi.hr napadnuti mladić.

Drugi napad dogodio se sljedeće večeri kada su četiri osobe napale 39-godišnjaka i 26-godišnjaka te ih udarile u glavu i tijelo. Napadnuti muškarci pomoć su potražili u bolnici.

Pupovac upozorio na sve češće napade na Srbe u Vukovaru
Pupovac upozorio na sve češće napade na Srbe u Vukovaru

‘Stajao sam ispred zgrade sa susjedom, inače obiteljskim čovjekom koji nema nikakve veze sa navijačkim načinom života, kada smo ugledali četiri mladića kako nam prilaze. Nismo reagirali jer nismo primijetili da imaju namjere da nas napadnu. Nakon što smo vidjeli da će nas udariti, htjeli smo pobjeći, a oni su vikali za nama, jedan me je oslovio prezimenom, dok su nam ostali vikali da smo Delije. Napadača koji mi je povikao prezime prepoznajem kao pripadnika lokalne Torcide’, rekao je jedan od napadnutih Vukovaraca.

Iz policije su objavili kako su priveli 27-godišnjaka zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima javnog reda i mira.

Iz PU Vukovarsko-srijemske jutros su izvijestili o sinoćnjem napadu na mlade Srbe, no nisu bili navedeni ni motiv ni nacionalnost sudionika, dok su poslijepodne rekli kako je istraga u tijeku te da su privedene dvije osobe.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 268
VIDEO

Obrađeno više od 99,5 posto biračkih mjesta: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno više od 99,5 posto biračkih mjesta: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti

Hrvatska bira 11. saziv Sabora odnosno 151 zastupnika. Građani svoje pravo mogu iskoristiti do 19 sati, kada se birališta zatvaraju
FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto