Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
14 komentara

Objavljeni su rezultati državne mature, još nema konačne liste

Orijentacijske liste s državne mature će biti objavljene 30. lipnja, a određen broj visokih učilišta još nije unio rezultate dodatnih provjera znjanja i sposobnosti

Sanjin Strukić/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Rezultati ovogodišnje državne mature pokazali su da većina hrvatskih gimnazijalaca prosječno vlada hrvatskim jezikom i matematikom, dok im strani jezici predstavljaju veći problem nego prošle godine. Ispitni rezultati za biologiju, fiziku, kemiju i ostale izborne predmete pokazuju veću sličnost u odnosu na prošlogodišnje. Zabilježen je i manji broj negativnih ocjena, a veći broj pozitivnih.

Goran Sirovatka, ravnatelj Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja istaknuo je da treba povesti brigu o provođenju ispita, te da treba osigurati da provedba državne mature bude shvaćena kao ozbiljan posao. Poseban je naglasak stavio na ujednačavanje kriterija ocjenjivanja.

Rezultate ispita državne mature objavili su u nedjelju popodne, a maturanti svoje rezultate mogu vidjeti na stranici Postani student. Orijentacijske liste će biti objavljene 30. lipnja, a određen broj visokih učilišta još nije unio rezultate dodatnih provjera znanja, vještina i sposobnosti. Na stranici ističu kako bi se trenutačno kandidatima mogla stvoriti kriva slika o rezultatima zbog nedostataka određenih podataka. Nakon 30. lipnja će na rang-listama biti promjena zbog prijavljivanja i odjavljivanja studijskih programa te promjenama bodovnog stanja. Konačna rang-lista će biti objavljena 7. srpnja 2011. godine u ponoć. 

Najviše izlazili na politiku i gospodarstvo

Kako piše tportal, najviše maturanta prijavilo je ispit iz fizike te politike i gospodarstva. Najlošije su se pripremili za fiziku i engleski jezik. Za fiziku ih se prijavilo 8.080 od čega je čak 1.923 učenika dobilo jedinicu. Za ispit iz politike i gospodarstva prijavilo se čak 9.904 učenika, a palo ih je samo 322.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message