Obavijesti

News

Komentari 1

Obljetnica DVD-a Tisno: Za vatrogasce položili vijence

Obljetnica DVD-a Tisno: Za vatrogasce položili vijence
1

Dobrovoljno vatrogasno društvo Tisno ovog vikenda slavi 30. obljetnicu postojanja. Prisjetili su se petorice članova smrtno stradalih na Kornatu u kolovozu 2007.

VIDEO

Proslava 30. obljetnice Dobrovoljnog vatrogasnog društva Tisno prošla je u znaku sjećanja na kornatsku tragediju, u kojoj su 30. kolovoza 2007. godine živote izgubila petorica tišnjanskih vatrogasaca, a jedan je teško ozlijeđen. 

- U raju na zemlji na trenutak su se otvorila vrata pakla što je bilo dovoljno da vatra ugasi živote naših kolega - rekao je predsjednik DVD-a Tisno Ivica Kaleb na subotnjoj proslavi. 

Vatrogasci su položili vijence i zapalili svijeće na grobovima stradalih vatrogasaca, te ostalih preminulih članova društva i zaslužnih pojedinaca,  a na svečanoj Skupštini DVD-a Tisno su plakete dodijeljene i obiteljima poginulih tišnjanskih vatrogasaca Ante i Ivice Crvelina, Tomislava Crvelina, Josipa Lučića i Marka Stančića. Jedini preživjeli kornatski heroj Frane Lučić i njegova obitelj nisu sudjelovali u proslavi tišnjanskog vatrogasnog jubileja. Kako su Lučići poručili organizatorima, kornatska tragedija je za njih prebolna i oni još uvijek žive s njom, radi čega će plaketu preuzeti drugom prilikom, bez pompe. 

U listopadu 1980. godine na vatrogasnu obuku je krenulo 27 Tišnjana okupljenih oko pok. Vlade Frkića, djeda kornatskog heroja Frane Lučića, koji je bio prvi zapovjednik DVD-a Tisno. Tijekom tri desetljeća postojanja kroz DVD je prošlo 110 vatrogasaca, koji su uspješno obavili tisuće i tisuće gasiteljskih ekspedicija od Istre do krajnjeg juga Dalmacije.

- Tako je bilo sve do tragičnog 30. kolovoza 2007. godine kada su tijekom intervencije na Kornatu smrtno stradala petorica članova a jedan je teško ozlijeđen. U tuzi za neprežaljenim kolegama nismo zaboravili naše zadaće, te je DVD Tisno i sa svojih 25 vatrogasaca i pet navalnih vozila u svakom trenu spreman stati u obranu javnih dobara, života i imovine naših građana - rekao je Ivica Kaleb. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa