Obavijesti

News

Komentari 312

Obožavatelji Ive Sanadera: Želimo ga samo dotaknuti!

Obožavatelji Ive Sanadera: Želimo ga samo dotaknuti!
2

Iako ne poznaje Sanadera, Karlovčanka Marija, koja živi u Austriji, uvjerena je u njegovu nevinost. Ispred zatvora pridružit će joj se i drugi Sanaderovi štovatelji

VIDEO

Htjela bih vidjeti gospodina Sanadera, iako ga osobno ne poznajem. U srijedu će doći nas desetero i vidjeti možemo li mu nešto poslati. Navijamo za njega i želimo da izađe. Znam da mu ne možemo ništa predati na porti zatvora, ali možda postoji mogućnost da mu pošaljemo stvari poštom. Samo nam treba reći što mu treba, a mi ćemo mu to rado omogućiti, rekla je gospođa koja se predstavila kao Marija.

Dodala je kako je inače iz Karlovca, ali godinama živi u Austriji i podržava bivšeg premijera. Sanadera jučer do 14 sati, koliko traju posjete u salzburškom zatvoru u Rudolfsplatzu 2, nitko nije posjetio. Nagađalo se kako bi ga mogli posjetiti brat ili supruga Mirjana. Sanader može primati posjete dva puta na tjedan po 15 minuta, a odjednom ga može posjetiti troje ljudi.

- Posjetio sam danas gospodina Sanadera i kratko smo razgovarali. Dobro izgleda, a rekao mi je i da se dobro osjeća. Kazao mi je kako će iskoristiti mogućnost poziva, ali ne znam je li zvao rodbinu u Hrvatsku. Gleda televiziju, a postoji mogućnost da mu se u zatvor donesu i strane novine. Nije imao nikakve posebne molbe, samo neke sitnice za osobnu higijenu - rekao je upravitelj zatvora Dietmar Knebel.

Austrijsko ministarstvo pravosuđa u utorak je primilo zahtjev za Sanaderovim izručenjem. Njega će u najkraćem roku proslijediti nadležnom državnom odvjetništvu. ČlanoviSocijal-demokratske stranke i Zeleni misle kako bi Sanadera trebalo ispitati o aferi Hypo, piše austrijski Kurier. To je u ponedjeljak zatražio i bivši šef Hypo banke Wolfgang Kulterer.

Sud imenovao odvjetnicu po službenoj dužnosti

Ana-Marija Gospočić odvjetnica je Ive Sanadera. Po službenoj dužnosti imenovao ju je Županijski sud u Zagrebu. Riječ je o mladoj zagrebačkoj odvjetnici specijaliziranoj za kazneno pravo. Trenutačno je Sanaderova obrana u rukama austrijskih odvjetnika jer naši ne mogu zastupati u drugoj zemlji. Splitski odvjetnik Željko Gulišija još nije dobio Sanaderovu punomoć.

‘Iskoristit ću svoje pravo i nekoga nazvati'    

Sanader je zatražio samo sitnice za osobnu higijenu. Gleda televiziju i vježba, a upravitelju zatvora rekao je kako će nekoga nazvati.

'Nakon Sanadera 
bit će još uhićenja’    

Sanaderovo uhićenje ne znači da je borba protiv korupcije u Hrvatskoj završena. Ona će se nastaviti. Mogu se očekivati nove istrage i nova uhićenja. Ne želim prejudicirati, ali zbog tajnosti istrage ne mogu govoriti o konkretnim slučajevima i o kome je riječ, rekao je Tomislav Karamarko, ministar unutarnjih poslova, za Blic.    

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 312
VIDEO

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi