Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
4 komentara

Obustavili disciplinski postupak protiv liječnika iz Metkovića

Disciplinski postupak pred tijelima Komore ovim rješenjem je zastao, a nastavit će se po okončanju postupanja nadležnih pravosudnih tijela Republike Hrvatske, javlja Hrvatska liječnička komora

prometna Klek
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
4 komentara

Časni sud Hrvatske liječničke komore (HLK) u petak je donio rješenje o zastajanju disciplinskog postupka protiv troje liječnika, kod kojih je stručni nadzor Komore utvrdio propuste u liječenju devetogodišnjeg dječaka iz Metkovića, do okončanja postupanja pravosudnih tijela.

- Zbog započetih postupanja Državnog odvjetništva Republike Hrvatske Časni sud Hrvatske liječničke komore (HLK) danas je izvanraspravno donio Rješenje o zastajanju s postupanjem u disciplinskim postupkom protiv troje liječnika kod kojih je stručni nadzor Komore  utvrdio propuste u liječenju dječaka G. B. iz Metkovića. Disciplinski postupak pred tijelima Komore ovim rješenjem je zastao, a nastavit će se po okončanju postupanja nadležnih pravosudnih tijela Republike Hrvatske - priopćeno je u petak (18. siječnja) iz Komore. 

POTRESNA ISPOVIJEST Gabrijelov otac: Liječnica Kaleb nije kriva, sud će otkriti tko je

Povjerenstvo za stručni nadzor HLK-a je u četvrtak, 17. siječnja donijelo Odluku o podnošenju zahtjeva Časnom sudu za pokretanje disciplinskog postupka protiv troje liječnika.

HLK je u prosincu 2018. proveo izvanredni stručni nadzor nad radom liječnika koji su u razdoblju od 7. do 11. prosinca 2018. godine zdravstveno zbrinjavali  dječaka G.B iz Metkovića. Nakon provedenog nadzora, Komisija za stručni nadzor donijela je Stručno mišljenje, u kojemu je utvrdila stručne propuste u radu troje liječnika. Stručno mišljenje sumira podatke prikupljene na temelju kompletne medicinske dokumentacije, razgovora obavljenih s liječnicima kao i iz pisanih očitovanja nadziranih liječnika. Stručno mišljenje HLK-a isključivo je procjenjivalo je li liječenje dječaka iz Metkovića bilo provedeno prema pravilima struke. Stručno mišljenje Liječničke komore ne određuje ničiju eventualnu krivnju, stupanj težine te krivnje niti odgovornost za smrt pacijenta, stoji u priopćenju Komore.

DR. KALEB IZ METKOVIĆA: 'Kolege mi se više ne javljaju, ali ja hodam uzdignuta čela...'

Dubrovačko-neretvansko Županijsko državno odvjetništvo provodi izvide povodom smrti devetogodišnjeg dječaka, koji je zbog sepse uzrokovane upalom pluća 11. prosinca umro u splitskom KBC-u, gdje je prevezen iz Hitne službe u Metkoviću. Mediji su izvijestili da su dječaka roditelji zbog pogoršanja tijekom vikenda, 8. i 9. prosinca, dva puta doveli na Hitnu pomoć u Metkoviću i da je oba puta bio vraćen kući, a u ponedjeljak je poslan pedijatrici i prevezen je u splitski KBC. 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message