Obavijesti

News

Komentari 4

Očajna obitelj već dva tjedna traga za Ilijom: Otišao biciklom u BiH, gubi mu se svaki trag

Očajna obitelj već dva tjedna traga za Ilijom: Otišao biciklom u BiH, gubi mu se svaki trag

Ne mogu shvatiti da se netko biciklom može voziti Posavinom a da to nitko ne primijeti, bojim se najgoreg, jer on je bolestan, nije ponio svoju terapiju, rekla je njegova kćerka

VIDEO

Više od dva tjedna prošlo je od kako je nestao Ilija Vrdoljak (72) iz Slavonskog Broda, obitelj je ogorčena. 

– Ne znam što bih mislila, da moga oca ne mogu naći policije u Federaciji i RS-u BiH, jer posljednji puta je tamo viđen. Nema mjesta gdje nismo bili, provjeravali smo svaku dobivenu informaciju, više smo u Bosni nego kod kuće, ne znamo više kuda krenuti, od koga tražiti pomoć. Moja majka, njegova supruga, je bolesna i sada joj je ovo teško palo, jer nema njenog Ilije, nitko nam ne daje pravu i pouzdanu informaciju. Ne mogu shvatiti da se netko biciklom može voziti Posavinom a da to nitko ne primijeti, bojim se najgoreg, jer on je bolestan, nije ponio svoju terapiju – rekla je njegova kćerka Valentina Vrdoljak Jurić koja zajedno sa svojim suprugom traži oca u Posavini.

Podsjetimo. Ilija Vrdoljak je od svoje kuće otišao prije 11 dana. Granicu u Slavonskom Brodu prešao je 4. kolovoza u 8.15 sati kada je evidentiran izlazak iz RH u smjeru BiH, gdje je navodno otišao nešto kupiti. Njegov povratak u RH nije zabilježen. Nakon 24 sata kako se nije pojavio kod kuće njegova obitelj je nestanak prijavila policiji, to je potvrdila i Kata Nujić, glasnogovornica PU Brodsko posavske. 

– U stalnom smo kontaktu s kolegama u BiH, razmjenjujemo informacije, a oni čine sve da pronađu nestalog. Mogu samo potvrditi da naša granična policija nije evidentirala ulazak Ilije Vrdoljaka u Republiku Hrvatsku, još uvijek stoji podataka da je 04. kolovoza ove godine u 8.15 sati izašao i otišao u smjeru BiH – rekla je Kata Nujić, glasnogovornica PU Brodsko posavske. 

Dan poslije nestanka Vrdoljaka prve informacije stigle su iz Bosanskog Broda, kćerka je dobila snimke nadzornih kamera koje su njenog oca snimile kako se biciklom vozi prema Liješću. Sutradan je stigla informacija iz Modriče gdje navodno tamo viđen, a one su potvrđene i snimcima s video kamera. 

U slijetanju sa ceste i prevrtanju kod Slavonskog Broda dva vozača teško su ozlijeđena
U slijetanju sa ceste i prevrtanju kod Slavonskog Broda dva vozača teško su ozlijeđena

- U večernjim satima oko 22 sata ispred roštiljnice Lazarević od mene je zatražio vode i pitao gdje je put za Bosanski Brod, izgledao jako umorno i iscrpljeno – napisao je Muamer Softić iz Modriče koji je s Ilijom razgovarao na dan kada je otišao iz Slavonskog u Bosanski Brod. 

– U potragu za mojim ocem uključila se i Federalna policija, oni surađuju zajedno sa policijom u RS-u, a svi zajedno koordiniraju sa policijom u Hrvatskoj, moga oca traže tri policije – rekla je prije nekoliko dana Valentina Vrdoljak Jurić.

Svojim priopćenjem za javnost 19. kolovoza 2022. godine oglasila se PU Doboj kojeg prenosimo u izvornom obliku. 

- Policijski službenici Policijske uprave Doboj poduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju pronalaska Ilije Vrdoljaka (1950) iz Slavonskog Broda, Republika Hrvatska.

Prema izjavi člana porodice navedeni je posljednji put viđen 04.08.2022. godine kod svoje porodične kuće u Slavonskom Brodu gdje je isti izjavio da ide biciklom na teritoriju BiH radi kupovine stvari na gradskoj pijaci u Brodu.

Lice je visine oko 182 cm, težine oko 75 kg, sijede kose, plavih očiju, a u momentu odlaska od kuće na sebi je imao sivu polo majicu sa plavim i žutim prugama, plave hlače, te smeđe papuče sa dva remena.

Policijska uprava Doboj apelira svim građanima ukoliko vide nestalo lice ili dođu do bilo kakvih saznanja o istom, da to prijave najbližoj policijskoj stanici ili pozivom na besplatni broj telefona „122“.

– Ne shvaćam kako nitko nije vidio moga oca, a ako ga je i vidio morao je primijetiti da s njim očito nešto nije u redu, jer onako dezorijentiran luta Posavinom, unatoč sve većem strahu nadam se da će ipak biti pronađen živ – rekla je Valentina Vrdoljak Jurić, kćer nestalog Ilije Vrdoljaka.

Obitelj moli sve ako nešto znaju o nestalom Iliji Vrdoljaku da to prijave policiji ili informaciju dostave na e-mail adrese: nestali@nestali.hr.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava