Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Očajnički smo htjeli postati roditelji, ali Bog nam nije dao'

Djeca su začin života i koliko god on bio savršen, bez tog začina za neke ljude nije potpun. Među njima je i Božena Šnidarec iz Zagreba koja nikad neće prežaliti što nije imala djece...

119 komentara

U braku sam 51 godinu. Supruga sam upoznala kad sam imala 15, on je imao 18. Dugo smo hodali i jako smo se voljeli. Udala sam se kad sam imala 19. Ja sam bila krojačica, a on je bio prodavač u knjižari. Oduvijek smo htjeli imati veliku obitelj i sanjali smo da ćemo imati najmanje troje djece. Iako skromno, živjeli smo vrlo sretno. Kako bismo našoj budućoj djeci osigurali budućnost, započeli smo graditi dvije kuće. Računali smo da ćemo u jednoj svi živjeti zajedno, a u drugu će se djeca odseliti kad se udaju ili ožene. No prolazile su godine, a djeca nikako nisu dolazila - objasnila je Božena Šnidarec (71) iz Zagreba. Odlučili su posjetiti liječnika, i tada se ustanovilo da ne mogu imati djece. Obilazili su bolnice i specijaliste, ali pomoći nije bilo.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Razgovarali smo i o tome da posvojimo dijete, no ružno iskustvo naših susjeda nas je odvratilo. Oni su posvojili dječaka kojeg su neizmjerno voljeli. Odškolovali su ga, kad je postao punoljetan na njega su prepisali svu imovinu, a onda im se na pragu pojavila njegova biološka majka. Otišao je s njom i nije im se ni javio. Ostali su sami i slomljeni. To nas je prilično dotuklo i nismo željeli prolaziti kroz takvu patnju jer smo vidjeli koliko je to dotuklo naše susjede - objasnila je dodajući kako su se nekako s godinama pomirili s činjenicom da neće bili roditelji.

- Često sam razmišljala o tome kako smo djeci mogli pružiti sve, no Bog nam nije dao. Uvijek daje previše onima koji ni ne žele djecu niti ih vole i znaju odgajati. Izgarala sam u sebi, ali pronašli smo se u drugim stvarima. Puno smo se družili s prijateljima, putovali smo, zabavljali se. Sad kad smo oboje već u godinama i bolesni, odlučili smo otići u dom. O nama se nema tko drugi brinuti, a ja ni nemam druge rodbine osim muža. Ovdje imamo društvo i dobro nam je. Iako nam je život bio savršen, samo ta jedna mala stvar ostala je nedosanjani san - zaključila je Božena.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message