Obavijesti

News

Komentari 119

Očarani kolekcionari: Njihova su ljubav odbačeni "Fićeki"

Očarani kolekcionari: Njihova su ljubav odbačeni "Fićeki"
5

Oni ih popravljaju, ušminkavaju i lickaju. Na kraju su im automobili, koji potegnu čak 70 kilometara na sat, neprocjenjivi, a svima im je drago vidjeti ih na cesti...

VIDEO

Kad sam 1990. došao iz JNA, kupio sam Fiću iz 1976. i od tada sam ga tri puta kompletno sređivao. Recimo da sam svog ljubimca jednom u deset godina počastio kompletnim remontom, govori nam Darko Kotrle, vlasnik Zastave 750. Čim sjedne za volan, osjeća se posebno utoliko što su sjedala originalna i pedantno tapecirana, a iznad vozačeva mjesta ugradio je mini-lightshow, pa je unutrašnjost malo crvena malo zelena.

- Posljednju restauraciju obavio sam prije šest godina i samo me lakiranje Fiće koštalo više od 8000 kuna. To sam si priuštio za rođendan - ističe Kotrle, koji je tijekom tri desetljeća za jedinstveni izgled simpatičnog vozila izdvojio više od 50 000 kuna.

- Ma on je neprocjenjiv. Previše sam sati proveo u garaži, šarafio ga, popravljao i ušminkavao da bih ga ikome prodao - kaže jedan od članova Fićo fan kluba Zagreb.

Članovi kluba sastaju se svakog utorka te izmjenjuju iskustva i anegdote o limenim ljubimcima. Najviše si pomažu u situacijama kada Fićo otkaže poslušnost.

- Dijelove nabavljam najčešće tako da pustim glas koji mi dijelovi trebaju pa čekam tko će mi se javiti. Obilazimo buvljake i sajmove i surfamo oglasnicima – kaže predsjednik kluba Zdenko Šaban, koji je počeo sakupljati Fićeke još prije 15 godina.

Zovu ih ‘mali ponosi’

Zdenko Šaban i njegova kći Daria u kolekciji imaju šest primjeraka kultnog automobila. Kolekcionari ih zovu ‘malim ponosima’.

Srce drukčije kuca u vožnji

Članovi kluba nerijetko se njima znaju zaputiti i u inozemstvo, ali putem ih moraju odmarati svakih sat ili dva vožnje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 119
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...