Obavijesti

News

Komentari 36

Voda se izlila preko cesta u Čičkoj Poljani, ugrožene kuće

Voda se izlila preko cesta u Čičkoj Poljani, ugrožene kuće
12

Poplave ugrožavaju područje Siska, ali i područje Velike Gorice. Rijeka Odra od Valeševca se počela vraćati prema Čičkoj Poljani. Očekuje se novi vodni val

VIDEO

Vodni val na Savi se spušta prema Jasenovcu, gdje će se u ponedjeljak sudariti s Unom. Dio stanovnika će vjerojatno tijekom ponedjeljka evakuirati u selima Trebežu, Bukovici, Plesnu i Kraljevoj Velikoj. HRT javlja kako će ljude vjerojatno evakuirati iz oko 40 kuća.

Poplave ugrožavaju područje Siska, ali i područje Velike Gorice. Rijeka Odra od Valeševca se počela vraćati prema Čičkoj Poljani. Najugroženije je područje općine Orle i selo Čička Poljana. Veleševečko polje puno je vode, koja se vraća, a ne otječe prema Kupi. U dijelovima Čičke Poljane u ponedjeljak se voda izlila preko cesta i dvorišta. Ugroženo je nekoliko kuća, a sve kuće štite se zečjim nasipima. Vodostaj i dalje raste, a vlasti su upozorile mještane da budu u stanju pripravnosti,

Meteorolozi su najavili još tijekom vikenda kako se u Sloveniji očekuju obilne kiše, zbog čega će rijeke ponovno rasti. Stožer za zaštitu i spašavanje Zagrebačke županije izvijestio je kako se novi vodni val iz Slovenije očekuje u utorak, a naglasili su kako do tada treba obaviti sve pripreme i angažirati dodatne snage za obranu od poplave.

Vodostaji rijeka Save, Krapine, Sutle i Odre su u porastu

Vodostaji rijeka u Karlovcu i dalje u padu

Vodostaji karlovačkih rijeka i dalje su u padu, no voda se nizvodno od naselja Blatnice sporo povlači jer je ima previše. Na snazi su pripremne mjere obrane od poplava. Visina vodostaja Kupe u ponedjeljak je u 8 sati 602, a Korana 598 centimetara.

Karlovački Centar 112 priopćuje da su pripadnici JVP Karlovac i DVD-i u nedjelju sa pedesetak spašavatelja pomagali stanovništvu poplavljenih naselja ispumpavati vodu iz stambenih prostora, dostavljali im hranu i pitku vodu, te ljude prevozili liječniku. Vatrogasci su u nedjelju ispumpali vodu iz štala Konjičkog kluba u Karlovcu, te su 47 konja koja su bila evakuirana iz poplavljenih staja sada smješteni na sigurno, dok su pripadnici HGSS-a u Šišljaviću čamcima spašavali košnice, prijenosom na viši podest. 

Zbog kvara na glavnom cjevovodu u Gavanima na području Ogulina neka naselja u ponedjeljak neće imati pitke vode dok se kvar ne otkloni. 

Zbog vode na cesti za promet su još uvijek zatvorene prometnice D36 Koritinja-Šišljavić, i lokalne ceste u Donjem Mekušju i Husju. 

U Letovaniću procjenjuju štetu

Letovaničani su u ponedjeljak malo odahnuli. Voda se povlačila pa su proradile i crpke kojima su izbacivane zaobalne vode. U selo se može i manjim automobilima s time da se prolazi kroz vodu na tri mjesta. Među mještanima osjeća se olakšanje, ali svi kažu kako još nije gotovo. 

Mještani procjenjuju štetu, ali svjesni su da sadašnja procjena nije konačna.

- Držim da će biti još problema s vodom - kazao nam je mještanin koji je na nogama od početka poplave.

Premijer obišao ugroženo područje

- Volio bih da mogu reći dobre vijesti, ali prema onome što sam čuo i vidio, nisu tako dobre. Očekuje se još vode, prema tome moramo biti spremni i na mogućnost evakuacije, rekao je premijer Zoran Milanović nakon obilaska poplavom ugroženog područja kod Siska u nedjelju. 

Dodao je kako će Vlada sa svoje strane napraviti sve da bude ljudima na raspolaganju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...