Obavijesti

News

Komentari 27

Očekuju se nova i uhićenja, osumnjičeno je još deset ljudi

Očekuju se nova i uhićenja, osumnjičeno je još deset ljudi
1

Narko banda je tijekom lanjske i ove godine krijumčarila ukupno 16.572 grama heroina, 26.114 grama kokaina, 8850 grama amfetamina i 952 tablete ekstazija

VIDEO

Hrvatska i slovenska policija je višemjesečnoj tajnoj sinhroniziranoj operaciji kodnog naziva „Partner“ početkom tjedna raskrinkala dobro organiziranu 32-članu grupu krijumčara droge koji su „radili“ s kokainom i heroinom s obje strane granice. Osumnjičeno je njih još 10-ak. 

Tako je u Sloveniji, na području Postojne, Kopra, Sežane i u Ljubljani uhićeno 18 članova narko-bande dok je na području Rijeke uhićeno njih 14 dok je jedan Riječanin uhićen u Ljubljani. Neki od krijumčara uhićeni su tijekom mjeseca i već se nalaze u riječkom zatvoru. Očekuju se i nova uhićenja.  Među uhićenima je, kako neslužbeno doznajemo,  slovenski kriminalist B.I. (47) iz Postojne koji je je bio na platnom spisku krijumčara u zamjenu za savjete i korisne informacije o radu policije što je policiji otežavalo rad.  

Na zajedničkoj presici u utorak poslijepodne u koparskoj policiji bili su i šefovi riječke krim. policije gdje je prezentirano kako je grupa tijekom lanjske i ove godine krijumčarila ukupno 16.572 grama heroina, 26.114 grama kokaina, 8850 grama amfetamina i 952 tablete ekstazija. 

Akcija je trajala punih šest mjeseci u kojem vremenu su članovi bande s obje strane granice tajno nadzirani, snimani i praćeni. Droga iz Pivke u Sloveniji u Hrvatsku krijumčarena u osobnim automobilima prego graničnog prijelaza Jelšane – Rupa. Preko granice su je prenosili i Hrvati i Slovenci a najčešće je krijumčarena u tjelesnim šupljinama u pakovanjima do 50 grama što je otežavalo njeno otkrivanje.

Vrijednost zaplijenjene droge u Hrvatskoj cijeni se na oko dva milijuna kuna. U akciji je osim 100 slovenskih policajaca na riječkom području sudjelovalo njih 50-ak. U ponedjeljak je na riječkom području pretraženo 9 stanova i 9 automobila a istraga se nastavlja.

Droga prokrijumčarena u Hrvatsku bila je namijenjena riječkom narko-tržištu.

Policajci obiju država ističu zadovoljstvo realizacijom akcije jer nije provaljena unatoč kolegi „krtici“ koji na kraju završio iza rešetaka koparskog zatvora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu