Obavijesti

News

Komentari 26

Od bolnih grčeva natekne kao Hulk, jednom je dobila 30 kila

Od bolnih grčeva natekne kao Hulk, jednom je dobila 30 kila
6

Britanka Helen Stephens (50) je zbog bolesti vezana za krevet, a posljednjih sedam godina živi u tamnoj prostoriji. Strahuje da će jednom dobiti napadaj koji će ju ubiti

VIDEO

Britanka Helen Stephens (50) iz Wednesburyja proteklih 14 godina trpi mučne grčeve. Rijetka bolest uzrokuje da se njezini mišići grče, pulsiraju, ukoče i natiču kao kod Hulka. Liječnici ne mogu sa sigurnošću postaviti dijagnozu, ali sumnjaju u sindrom ukočene osoberijetko stanje koje uzrokuje da mišići otvrdnu i tresu se. Dijagnoza nikada nije potvrđena, a treba joj formalna potvrda kako bi ju operirali. 

Od svakog napadaja majka troje djece ima osjećaj da joj se mišići kidaju. Zbog bolesti je vezana za krevet i ne može se sama brinuti za sebe. Posljednjih sedam godina živi u tamnoj prostoriji.

- Svaki dan budim se kao da sam u lijesu. Svjetlo može izazvati napadaj, a hladnoća i stres su mi nepodnošljivi - rekla je. Mnogi su vjerovali kako je hipohondar, piše Daily Mail.

Kaže kako se osjeća kao da ima gomilu žarača ispod kože. Njezino stanje pogoršalo se u posljednjih nekoliko mjeseci. Strahuje kako će jednoga dana dobiti napadaj koji će ju ubiti. Već sada ima bolove u prsima i ne može disati uslijed napadaja. Svakodnevno pije lijekove koji bi onesvijestili 12 muškaraca. 

Prošle godine uslijed teškog napadaja dobila je preko 30 kilograma, a vrat joj je natekao deset centimetara. Nikada ne zna kada će je uloviti grč koji može trajati nekoliko minuta do sat vremena. 

- Kad imam gadan napadaj nateknem kao Hulk. Tako se i zovem jer sam golema kao Hulk, Arnie ili Rambo - rekla je. Iako nikada nije dokazano, tvrdi da je sve počelo nakon prometne nesreće 1999. godine.

Channel 5 napravio je priču o Helen Stephens i snimao ju tijekom osmodnevnog testiranja. Ako liječnici i ne potvrde dijagnozu, rezultati će pomoći u otkrivanju pravog stanja i drugih tretmana liječenja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature