Obavijesti

News

Komentari 24

Od najvećeg skeptika postao veliki borac za Europsku uniju

Od najvećeg skeptika postao veliki borac za Europsku uniju
1

Član SDP-a i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel smatra da u Europu trebamo ući spremni, a Andrija Hebrang optužuje najveću oporbenu stranku za širenje eurofobije

VIDEO

Dok se broj nezaposlenih u Hrvatskoj opet približava granici od 300.000, HDZ najviše zabrinjava izjava riječkoga gradonačelnika Vojka Obersnela (SDP) da Hrvatska treba pričekati s ulaskom u EU. Iako je istaknuo da je to njegov osobni stav, a ne stranački, HDZ-ovci nisu propustili prigodu da političku scenu pretvore u sukob euroskeptika i euroentuzijasta, samo što je teško razlučiti tko je tko u toj u “političkoj juhici”.

- Radije ću živjeti kao ponosni Balkanac nego kao poniženi Europljanin - govorio je 2004. Andrija Hebrang kao potpredsjednik Vlade te ministar zdravstva i socijalne skrbi u intervjuu za Hrvatski narodni list. Danas Hebrang “mijenja ploču”, proziva SDP i kaže:

- Eurofobija u SDP-u raste. Jedan krak nazadnjačke protuzapadne politike koju su propagirali članovi SDP-a krajem ‘80-ih i dalje se provlači kroz svakodnevne ispade SDP-a. U ime najveće oporbene stranke Hebrangu je na kraj odlučila stati Milanka Opačić (SDP).

- HDZ je izgubio kompas i bilo bi mu pametnije da se bavi stvarnim problemima. Vojko Obersnel samo je htio upozoriti na to da se sedam godina nije učinilo ništa u brodogradnji i u još nekim drugim područjima te da idemo nepripremljeni u Europsku uniju - pojasnila je Opačić. No osim u Obersnela, Hebrang SDP-ov “galopirajući euroskepticizam” vidi i u njihovim žestokim kritikama Mladena Bajića, za kojega kaže da uživa punu potporu europskih diplomata u Zagrebu.

- Zna se da je Hrvatska do 2000. bila politički zatvorena i pod sankcijama. Tek se dolaskom vlade Ivice Račana otvorila prema Europi te počela pregovore o ulasku u EU. Poručujem i preporučujem HDZ-u da se prestane baviti SDP-om. Bilo bi mu pametnije baviti se građanima koji svaki dan ostaju bez posla i ne znaju kako sutra živjeti - rekao je Nenad Stazić (SDP).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...