News

Komentari 91

Od ponoći veće cijene premium goriva - prosječni spremnik mogao bi biti skuplji za 4 kune

Od ponoći veće cijene premium goriva - prosječni spremnik mogao bi biti skuplji za 4 kune

Naftne kompanije dužen su na svakoj benzinskoj postaji osigurati Eurosuper 95 i eurodizel, dok ostala premium goriva mogu prodavati po cijenama kojima žele

Vlada je produljila limite za cijene goriva na još mjesec dana, ali kako se to ograničenje odnosi samo za Eurosuper 95 i eurodizel, tako od utorka 16. studenog naftne kompanije mogu slobodno formirati cijene za sva Class i Premium goriva. Kako javlja portal cijengoriva.info, od utorka bi prosječni spremnik LPG-a mogao biti skuplji za četiri kune.

Naime, na nekim postajama očekuje se poskupljenje premium goriva. Eurosuper 95+ bi tako mogao biti skuplji za 27 lipa, Eurosuper 100 za 71 lipu, te Eurodizel+ za 31 lipu.

Inače, naftne kompanije dužne su na svakoj benzinskoj postaji osigurati Eurosuper 95 i eurodizel, dok ostala premium goriva mogu prodavati po cijenama kojima žele.

Ako na benzinskoj postaji ne postoji mogućnost kupnje 'običnog' goriva nego samo premium, tada je naftna kompanija dužna primijeniti maloprodajnu cijenu koja je jednaka ili niža od zamrznute cijene. 

Najčitaniji članci