Obavijesti

News

Komentari 14

Od prodavača hot dogova do milijardera i Putinova miljenika

Od prodavača hot dogova do milijardera i Putinova miljenika
10

Bivši prodavač hot doga Yevgeny Prigozhin, koji je više od desetljeća proveo iza rešetki, danas slovi za jednog od najbogatijih Rusa i Putinovog miljenika

VIDEO

Bivši prodavač hot dogova koji je više od desetljeća proveo iza rešetki danas slovi za jednog od najbogatijih Rusa i Putinovog miljenika.

Russia

Yevgeny Prigozhin (55) danas posjeduje luksuzno imanje vrijedno 7,5 milijuna funti, privatni zrakoplov, 36-metarsku jahtu vrijednu 4,4 milijuna funti, a kćeri Polini priredio je vjenčanje za pamćenje, piše Daily Mail.

Početkom 90-ih Prigozhin je bio ugostitelj, prodavao je hot dogove i proizvodio senf, a kako bi uopće mogao prodavati hranu na kioscima potkupljivao je lokalne mafijaše u St. Petersburgu.

- Plaćali smo gangsterima 100 dolara po kiosku - priznao je jednom prilikom.

Restoran je otvorio 2001. godine, a sreća mu se nasmiješila nekoliko godina kasnije kad je u njega ušetao ruski predsjednik Vladimir Putin. Prigozhin se najprije sprijateljio s Putinovim vozačem, potom tjelohrantieljima, a nakon samo dvije godine Putinu je organizirao rođendanske proslave te inauguraciju Dmitrija Medvedeva.

- Putin se uvjerio da mi nije ispod počasti osobno posluživati ruske milijardere, svi su oni moji gosti - kazao je.

Ubrzo je postao i glavni isporučivč hrane za rusku vojsku, škole i sva velika događanja, a za svoje usluge nagrađen je milijunskim iznosima. Uz sve to šef je i Putinovih tajnih takozvanih "troll tvornica" koje na internetu šire pro-rusku odnosno anti-zapadnjačku propagandu.

- On je Putnov kuhar glavni kuhar i istovremeno nešto poput dvorske lude. Predsjednikov klaun koji širi proputinovsku propagandu na društvenim mrežama - kaže Alexei Navalny, menadžer antikorupcijske kampanje koji je pokrenuo istragu o Prigozhinovom naglom usponu.

Putinov miljenik 1979. osuđen je za pljačku, a godinu kasnije optužen je i za prijevaru.

- Ovaj se lik pojavio niotkud. Nakon pada Sovjetskog saveza i uvođenja kapitalizma, Prigozhin je ušao u biznis - kaže Navalny.

Prigozhinova obitelj bez imalo srama na društvenim mrežama objavljuje fotografije luksuza u kojem uživa.

Njegova glamurozna kćer Polina udala se u Palači Konstantinovsky, službenoj rezidenciji predsjednika u St. Petersburgu.

Obiteljsko imanje u Petersburgu ima i privatni heliodrom, a uz njega posjeduje i vilu s krovnim bazenom u Gelenzhiku, uz Crno More gdje navodno i sam Putin ima rezidenciju.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa