News

Komentari 41

Sud odbio žalbe Damira Škare: Ostat će u istražnom zatvoru

Sud odbio žalbe Damira Škare: Ostat će u istražnom zatvoru

Glasnogovornik Županijskog suda Ante Zeljko potvrdio je da je Škarine žalbe odbilo izvanraspravno vijeće koje nije prihvatilo argumentaciju njegovih odvjetnika.

 Velikogorički Županijski sud u utorak je odbio žalbe nekadašnjeg saborskog zastupnika HDZ-a, brončanog olimpijca i bivšeg predsjednika Autokluba Siget Damira Škare na pokretanje istrage i određivanje istražnog zatvora, zbog silovanja i spolnog uznemiravanja.

Glasnogovornik Županijskog suda Ante Zeljko potvrdio je Hini da je Škarine žalbe odbilo izvanraspravno vijeće koje nije prihvatilo argumentaciju njegovih odvjetnika.

Izvanraspravno vijeće je, kazao je Zeljko, prihvatilo razloge koje je za istražni zatvor dao sudac istrage, kao i rješenje državnog odvjetnika za provođenje istrage.

Škaro je, među ostalim, isticao da ne postoji osnovana sumnja za nedjela koja mu se stavljaju na teret. No, za ovu fazu kaznenog postupka dovoljno je da se radi o relevantnom stupnju osnovane sumnje kako bi se provela istraga, kazao je Zeljko.

Istražni zatvor zbog sumnje da je silovao i spolno uznemiravao zaposleniku AK Sigeta Škari je određen 5. rujna. Ranije istog dana on je ispitan u Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici, nakon što ga je policija prijavila za silovanje, spolno uznemiravanje i prijetnju. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Policija je Škaru uhitila dan ranije na graničnom prijelazu Stara Gradiška prilikom ulaska u Hrvatsku iz BiH, a prijavila ga je liječnica kojoj je žrtva ispričala da je bila silovana početkom kolovoza. Žrtva je pak naknadno Škaru prijavila i zbog prijetnje.

Zagrebačka organizacija HDZ-a u ponedjeljak je protiv Škare pokrenula stegovni postupak.