Obavijesti

News

Komentari 34

Odbor 'rešetao' kandidate koji bi htjeli plaću od 17.000 kuna

Odbor 'rešetao' kandidate koji bi htjeli plaću od 17.000 kuna
1

Planove je kandidatima pomrsio HDSSB-ovac Dinko Burić, koji im je nizao vrlo konkretne primjere, te od njih tražio da odgovore je li to sukob interesa ili nije...

VIDEO

Kandidati koji su se prijavili u Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa na razgovore dolaze sve pripremljeniji. Za razliku od prvog dana, danas su članove Odbora za imenovanja pokušavali impresionirati poznavanjem Zakona o sprečavanju sukoba interesa. No, planove im je pomrsio HDSSB-ovac Dinko Burić, koji im je nizao konkretne primjere, te od njih tražio da odgovore je li to sukob interesa. Tako je bivšu GONG-ovku Sandru Pernar zamolio da još jednom iščita članak 7. zakona. 

Da je najbolja za taj posao, Odbor je pokušala uvjeriti i odvjetnica Dalija Orešković. Istaknula je da je napustila renomiran odvjetnički ured i s kolegom pokrenula privatni odvjetnički biznis, te da joj je bilo teško odlučiti.

- Plaća je predstavljala motivacijski faktor, ali nije bila presudna. Odvjetništvo je ono što živim, no to mogu biti do kraja života, a želim doprinijeti ovom društvu. Puno bi mi značilo da jednog dana mogu reći da sam djelovala i šire i bila na prvoj crti obrane - slikovito je prikazala Dalija, inače autorica knjige Sukob interesa. 

Odbor je pokušao šarmirati i informatičar iz Dukata Davor Panić. Vodeći konzultant za informatiku pohvalio se da je proguglao sve imovinske kartice. Predsjedavajući Šime Lučin (SDP) upitao ga je čini li mu se da su političari u karticama doista prijavili istinite podatke.

- Ja vama vjerujem, ali vas ipak moram provjeriti - ispalio je kao iz topa. Odbor je nasmijao i odgovorom na pitanje bi li imao problem s tim da javno pozove predsjednika države ili premijera da podnese ostavku zbog sukoba interesa:

- Ne bi. Pa on ima problem, a ne ja - rekao je bez zadrške. Pred Odborom se pojavio i Robert Matijević, jedan od najpoznatijih zviždača. Trenutno je nezaposlen i u invalidskoj mirovini.

- Na mirovinu sam bio prisiljen zbog mobbinga kojeg je provodio bivši ravnatelj Mladen Barišić koji je završio kako je završio - rekao je Matijević koji je protiv Barišića podnosio kaznene prijave.

- S Mladenom Bajićem vidio sam se 40 puta i podnio brdo kaznenih prijava protiv kriminala, no ništa od toga - rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...