Obavijesti

News

Komentari 198

'Odgoda porezne reforme? Ni govora, Most je bio upoznat!'

'Odgoda porezne reforme? Ni govora, Most je bio upoznat!'
5

Jasno smo govorili da je ovo jedna od ključnih reformi koje će Vlada voditi. Klubovi Mosta i HDZ-a bili su upoznati s njenim sadržajem - rekao je Plenković na Mirogoju...

VIDEO

Premijer Andrej Plenković je zajedno s kolegama i ostatkom državnog vrha uoči blagdana Svih svetih posjetio zagrebačko groblje Mirogoj- Komentirao je i trenutačno jednu od najaktualnijih tema, a riječ je o poreznoj reformi s kojom partneri iz Mosta nisu baš oduševljeni.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:14

- U stalnom smo kontaktu, Most i HDZ su partneri. Ministar Marić je predstavio reformu na prvoj sjednici Vlade. S njome su bili upoznati i klub HDZ-a i klub Mosta. Sada se vode razgovori sa stručnjacima, a cjelovita će reforma biti poznata kada krene u proceduru. Siguran sam da ćemo naći rješenje koje će rasteretiti poduzetnike i ostaviti više novca građanima", kazao je Plenković te u potpunosti odbacio mogućnost da se porezna reforma odgodi: "Ne, nije to uopće opcija. Jasno smo govorili da je ovo jedna od ključnih reformi koje će Vlada voditi - izjavio je Plenković, a prenosi N1

Poreznom reformom plaće će najviše rasti državnim dužnosnicima. Milanović je svojevremeno njih izuzeo iz reforme, kada je smanjivao porez na dohodak. Je li i Plenković razmišljao o nečem takvom?

- Ministar Marić predstavio je reformu, mislim da je uravnotežena, izbalansirana i da ide onim prema cijevima koji su nam važni. Kada govorimo o većim plaćama tu su mladi stručnjaci, koji su bili u dilemi ostati u Hrvatskoj. Jedan od razloga je da se upravo prema njima ide.

Upitan o modelu upravljanja nacionalnom naftnom kompanijom INA-om, Plenković je naglasio kako je potrebno naći model korporativnog upravljanja koji INA-u čini učinkovitom kompanijom.

"Mi ćemo razgovarati s upravom INA-e, o ključnom i akutnom pitanju Rafinerije Sisak", rekao je Planović, dodavši da će se informirati o stvarnim planovima na koji način se planira raditi reorganizacija upravljačkih struktura u INA-i.

Predsjednik Vlade Plenković je s predstavnicima hrvatskoga državnog vrha na Mirogoju položio vijence i zapalio svijeće kod spomenika Glas hrvatske žrtve-Zida boli, Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, grobu prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, pred Središnjim križem na Mirogoju te na zajedničku grobnicu za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 198
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.