Obavijesti

News

Komentari 148

Zbog napetosti oko Tajvana SAD je odgodio testiranje projektila

Zbog napetosti oko Tajvana SAD je odgodio testiranje projektila

Američka zastupnica Nancy Pelosi posjetila je u srijedu Tajvan gdje se sastala s vodećim ljudima zemlje. Taj posjet dodatno je uzburkao diplomatske odnose Tajvana i Kine, ali i SAD-a

Najvažniji događaji:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
23.55

Kina žestoko optužila SAD

Glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova oštro je kritizirao SAD i predsjednicu Zastupničkog doma Nancy Pelosi zbog njenog posjeta Tajvanu. Hua Chunying objavio je niz tweetova u kojima optužuje SAD i upozorava na kinesku odmazdu.

23.31

Južna Koreja otkazala letove za Tajvan

Prema lokalnim korejskim medijima, Korean Air otkazao je letove između Incheona i Tajvana u petak i subotu. Avioprijevoznik je također odgodio raspored nedjeljnih letova za jedan sat. Slično tome, Asiana je pomaknula let u četvrtak za tri sata i otkazala let u petak za Tajvan.

22.35

SAD: Spremni smo na dodatnu eskalaciju

Amerika očekuje da će Kina nastaviti reagirati sljedećih dana usred pojačanih napetosti oko Tajvana. Koordinator američkog Vijeća za nacionalnu sigurnost John Kirby rekao je da su SAD spremne na takvu reakciju.

 

21.07

Stručnjaci upozoravaju: 'Rat je vrlo moguć, ali to bi za svijet bila katastrofa, a evo i zašto...'

>>> Više pročitajte OVDJE...

20.41

SAD odgodio testiranje projektila Minuteman III zbog napetosti oko Tajvana

Bidenova administracija odgodila je rutinsko probno lansiranje interkontinentalnog balističkog projektila Minuteman III kako bi izbjegla eskalaciju napetosti s Pekingom u trenutku kada Kina provodi velike vojne vježbe kod Tajvana, izvijestio je u četvrtak The Wall Street Journal pozivajući se na američke dužnosnike.

Američko ratno zrakoplovstvo planiralo je ovaj tjedan lansirati projektil iz zračne baze Vandenberg u Kaliforniji.

Američki dužnosnici nisu rekli kada će testiranje biti provedeno, no jedan je rekao da bi to moglo biti za 10 dana.

Kina je u četvrtak započela velike vojne vježbe kod Tajvana, dan nakon posjeta predsjednice Zastupničkog doma američkog Kongresa Nancy Pelosi tom otoku.

Dužnosnici Pentagona nisu bili dostupni za komentar.

Američka vojska odgodila je u travnju testiranje tog projektila kako ne bi eskalirala napetosti s Rusijom dok traje rat u Ukrajini.

Projektil Minuteman III može nositi nuklearne bombe. Ima domet više od 9660 kilometara i leti brzinom od oko 24.000 kilometara na sat.

Komentari 148